Friday, September 12, 2014

Kopitiam Kita @ Jalan Pengkalan Chepa, Kelantan


Salam Jumaat....

Ini sebenarnya cite lama dah..... Masa balik kampung raya hari tu. Jadinya sempat la kami ke KOPITIAM KITA nie. Aku sebenarnya yg teringin nak makan ROTI TITAB yang dorang dok cakap sedap tu. So, nak la try sedap ke tak.....hehehe...

Pagi2 lagi dlm kul 7.30 pagi kami kuar umah.....dari umah aku nak ke kedai ni ada la dlm setengah jam....
Sampai2 tu orang mmg dah ramai......sib baik dapat gak meja.

 Ni la ROTI TITAB yg aku tingin nak makan tu..... Ermmm....Sedaaapppp!!!!!


 Parking keta dah penuh.....





 Kami parking jauh skit la.....so, kena la jalan kaki skit....huhu




 Gambar2 org kenamaan/terkenal yg pernah makan kat sini.....

 Ramai orang.....


 List menu......


 Aku makan Nasi Tumpang dulu......Sedapnya!


Kalo balik kg mmg aku nak pi lagi kedai nie....tak puas makan nasi bungkus dia.....



Thursday, September 11, 2014

Kiz Sports & Gym At Main Place Shopping Mall


Date : 7 September 2014 (Sunday)


Ini ada adalah reward untuk anak-anak coz kena tinggal dgn mama. Mama kena keje hari cuti (sabtu), start dari jumaat lagi. Anak-anak dok dgn papa.... So, ahadnya kita kasi anak-anak happy lak.....

Ekceli Main Place Shopping Mall ni tempat baru buka.....dah hampir setahun kot rasanya..... Aku beli voucher tiket masuk playland ni kat Living Social. Dapat la murah....aku amik yg weekend punya.... RM 19.00 sorang. Rayyan beli tiket kat sana coz Rayyan bwh 2 tahun.....harga RM 12.00.

Seronok anak2 dapat main kat sini. Tempat ni best sbb baru.....barang menan sumer baru.....orang pun x ramai sgt....

















 

Wednesday, September 10, 2014

Sports Day Dania @ Little Calpihs


Date: 6th SEPTEMBER 2014

Time: 8am-1pm


Venue: Kolej Vokasional Shah Alam


*Sport Attire
S.Abu Bakar(4y):Blue
S.Umar A/B(5y):Red
S.Uthman/Ali(6y):Green

*Theme: Tradisional Game

Atucara Majlis:

7.30 pg:Kehadiran Tetamu dan Pendaftaran Pelajar
8.30 pg:Pembarisan kontinjen TKC
8.45 pagi:
-Doa
-Perasmian Pengerusi JKK
-Bacaan Ikrar
9.00 pagi:Warming Up
9.20 pagi:Acara Sukan Bermula 4,5,6 Tahun
10.00 pagi:Acara Bapa Bermula (Tarik Tali)
10.30 pagi:
-Persembahan Taekwando TKC
-Rehat (Makanan di sediakan utk pelajar TKC sahaja)
11.00 pagi-Acara bersambung
12.00 t/hari-Acara Keluarga Bermula
1.00 petang-Bersurai

Barang yg perlu di bawa SABTU (6th Sept 2014)

6 years
Boy:Kain Pelikat
Girl:Kain Batik

5 years
Boy:kain pelikat
Girl:Kain Batik


 Layan je la yea gambar2 yang ada nie.....hehehe




















Thursday, September 04, 2014

Jalan2 Ke IKEA

Rasanya ni citer 2 minggu lps. Kami ke ikea nak mencari almari baju utk bilik dania. Mmg dah tgk kat website ikea tu.....so, bila dah kat ikea terus pilih yg tu jer. 

Tapi sempat gak la jeling2 perabot yg lain2....ada gak yg berkenan....hihihi...

Meh tgk.....

Rak tv ni pun aku suka.....yg putih tu...

Almari ni pun sukaaaaa......tapi, mahalllll huhuhu...

Almari kaca ni dah masuk dlm bajet bulan ni.....hujung bulan kita beli yea.....hehehe...

Agak2 katil ni sesuai x utk dania? 

Kalo buat kabinet tv camni kat bilik tido aku pun cantik gak kam?.....hehehe... Simple ajer....

Sibuk jer haikal nak test dapur katanya.....

Karpet pink tu dah selamat beli dah utk bilik anak dara aku laaa....
Next kita beli yg karpet jalan raya tu plak utk bilik anak bujang.....:-))


Tak sabar lak nak ke ikea ni.....kompem la barang2 yg x de dlm list pun leh terbeli nie.... Menggoda tul la brg2 ikea ni.....huwaaaa....