Monday, August 25, 2014

Minah Frozen

Salam Isnin semua....

Ada yg monday blues tak hari ni? hehehe..... Apa pun, semoga korang semangat bekerja yea!!! Chayokkk....chayokkk.....

Ni ha kisah si dara aku yang sorang nie.... Punya la minat sgt dgn Frozen ni ha....Kalo boleh hari2 nak pakai baju frozen. Aduiii anak oiii, jenuh la mama ko ni nak beli baju gambar frozen.

Si Dania ni dia minat ELSA. Kononnya nak jadi cam elsa ler....hehehe....

Lagu tema Frozen....LET IT GO tu dia dah hafal dah.....


Ni ha minah Frozen.....












Thursday, August 21, 2014

Terjumpa Dato' CT...

Ini cerita smlm (20/8/14)......

Pagi smlm aku pi RTM Angkasapuri ada perbincangan dan lawatan dgn pihak RTM untuk program majlis kami pada 30 Ogos 2014 nnt. 

Kebetulan masa tu Dato' CT ada kat Radio Klasik.....temubual psl kemerdekaan. Kan dan nak dekat merdeka......

Masa dia dah abis tu....nak blk tu sempat la kami bergambar dgn dia. Mmg kurus orgnya!!!! Jeles lak.... Oh!!! Harus aku pun  nak ikut kurus cam dia.... Hehehe....

Meh tgk picnya.....

Tinggi lak ct ni.... Dia pakai kasut yg herl bape inci pun x tau la aku. Dah kitaorg ni jadi rendah lak......huhuhu. 


Tuesday, August 19, 2014

Survey Wallpaper


Al-kisahnya hujung minggu lepas kami pi men'survey' wallpaper. Tgk kat facebook yg korea wallpaper ada wat sale sempena merdeka. So, kami pun pi la kat kedai dia memandangkan kedai dia dekat jer dgn umah......kat puchong. Betul2 sebelah ioi mall puchong tu. Dari jauh pun dah leh nampak coz banner dia besar giler....

Kedai dia kat tingkat 2....

Haikal Dania siap wat cam kat umah sendiri lg....berlari sana sini....

Wallpaper yg kat dinding tv tu cantik sgt. Berkenan.... 


Kami mencari wallpaper batu bata. Nak letak kat area meja makan....
Byk sgt pilihan....

Lps ni blh pegi lg sbb nak cari wallpaper utk bilik anak dara tu plak. Hari tu si dania dok berkenan yg princess. Tp papanya x kasi coz gambar org..... Ermmm, kena cari yg flower2 laa.....


Monday, August 18, 2014

Gambar Posing2 :-))

Meh layan gambar2 kami berposing2 dan berselfie di majlis jamuan raya hari tu. 

Jangan jemu udah la yea.....hihihi









 

Ok.....sekian saje....hehehe.


Sunday, August 17, 2014

Jamuan Raya Opis

15 Ogos 2014
Jumaat

Al-hamdulillah....opis aku sempat gak buat jamuan raya. Makanan lak bawa secara port luck ikut bahagian. Yang order dgn katerer adalah Nasi Arab shj. 

Bahagian aku kena bawa roti jala, kuah durian, pulut dan kari ayam.

Meh layan gambar2 makanan yg meriah!! 

Ini ler roti jala yg aku buat.....warna warni gitu hihihi....


Satay mmg wajib ada la kan....klo x de mmg x sah jamuannya... Kih kih kih..


Desert2....




Buah-buahan pun ada....

Set Nasi Arab

Air Asamnya sedap!

Mee dan bihun sup power.

Set roti jala. Sebelah tu salad2...

Kacang pool pun ada gak....

Set soto.

Koktail...

Ketupat, nasi impit dan rendang ayam daging...

Lemang..

Set laksa.

Set nasi kerabu.

Aiskrim pun ada...

Banyakkan makanan kami.....sampai boleh tapau lak wat balik umah...hehehe...


Saturday, August 09, 2014

Al-hamdulillah.....Rayyan Dah Baik Demam.

Salam semua....

Minggu ni aku susah hati sgt coz Rayyan demam panas. Dia start demam hari kita on d way blk dari kampung ke Shah Alam. 

Dari tghari isnin sampai la jumaat petang demam dia on off. Rayyan ni demam jenis time bila malam badan dia panas sgt.....ada tu sampai 39.6. Memang risau dibuatnya. 

Cian dak kecik ni demam. Dia hanya nak minum air masak jer.... Susu x nak. Maybe sbb badan panas, tu yg nak air masak jer.

Hari selasa bawa dia pi klinik. Punya la byk ubat doc suh makan.....huhu.

Malam2 mmg aku berjaga la sbb Rayyan asik merengek jer.... Lg pun aku nak pantau suhu panas dia. Kejap2 cek.....

Dah masuk hari ke-4 Rayyan demam Rayyan x baik2 gak... So, kami bawa gi klinik lg. Doc kata demam virus. Sib baik bukan denggi. Risau gak sbb skrg kan musim denggi....huhuhu. 

Al-hamdulillah, mlm tu nampak Rayyan dah mcm sihat. Badan dah tak panas.....time mlm tido pun ok, badan dia x panas gak...:-).

So, pagi tadi mmg badan dia x panas....suhu normal jer. Lega rasa hati....

Semoga anak mama terus sihat dan ceria. 

Thursday, July 24, 2014

Balik Kampung Berhari Raya 250714

Salam semua....

Hari ni last kita berpuasa....esok dah rayaaaaa!!! Yeayyyyy..... Hihihi.

Kami bertolak balik kg pada 250714 (jumaat). Lepas sahur dan solat subuh kami gerak bertolak dari shah alam ke kelantan. Al-hamdulillah, sepanjang jalan ke kelantan x jem. Bisa jer jalannya....

Kami sampai kg dalam kul 3 petang. Balik umah mak aku dulu la sbb tahun ni turn beraya umah en. hubby kat tanah merah. Raya ke-2 baru balik umah aku semula.....:-))

Antara pic gelagat2 kami anak beranak dalam keta.....meh layan jap...:-)

Abg dan kakak berselfie. Mama baru beli monopod. Dorang dok test2 guna monopod....hehehe.

Sakan dok berselfie....

My happy family....

Amboiii bukan main sedap lg en. hubby tido yea....ngantuk katanya. 

So, mama la yg kena ganti drive lak.....huhuhu...

*hari ni misi nak belajar buat ketupat palas dgn mak mertua. Dah byk kalu belajar tp x reti2 gak nak menganyam daun palas tu.....harap2 kali ni menjadi la...kih kih kih.