Thursday, June 26, 2014

Wajah Dania :-)

Salam Khamis semua.....

Meh tengok wajah dania setelah berambut pendek.....hehehe. 1st time ni potong rambut dia pendek camni nie..... Bukan apa, rimas tgk dia rambut panjang tu, dah la jenis rambut tebal. Lagipun Dania ke skool pakai tudung....so, bila rambut panjang tu nampak la 'serebeh'nya. Abis rambut2 tu kuar.......

So, kita try potong pendek camni....x per, rambut Dania cepat panjang.....kejap jer tu...hehehe...

Comel tak saya?



** Tinggal 2 hari lagi kita semua nak berpuasa kan......Ramadhan, bulan yang dinanti2 oleh semua umat Islam. Bulan yang mulia......Selamat Berpuasa kepada semua!




Monday, June 23, 2014

Bento Haikal Dania

Salam semua..... 

Hari ni citer pasal bekal bento Haikal Dania. Anak2 aku mmg jenis yg bawa bekal pi skool. Ala, aku masak yg simple2 jer.....bekal utk breakfast jer. 

Meh tgk menu bento utk sepanjang minggu lepas..... 

Hari isnin Nasi Lemak (fav haikal ni)

Hari Selasa meggi goreng, cekodok pisang & fries.

Hari Rabu Sphagetti olio, nugget & oreo.

Hari Khamis Pisang Goreng, roti & air milo kotak.

Hari Jumaat French Toast, sosej & air milo kotak.


Al-hamdulillah setakat ni aku happy sediakan makanan utk anak2 walaupun terpaksa bangun awal2 pagi nak masak. Yg penting dorang mkn makanan hadil air tangan mama dorang. 

Next week dah start puasa......so, kita cuti sebulan berbento yea....hihihi. 


Thursday, June 19, 2014

Melayan Rayyan Kat Palyground


Si kecik ni petang2 mesti nak ke bawa ke taman.....kalo hari minggu mmg wajib la bawa dia ke taman. Kalo tak.....bila dah lps asar tu dia mmg rimas dah dok dlm umah......pantang buka pintu skit mesti dia dulu yang meluru nak kuar.......hehehe.

Kalo hari keje....bila aku sampai umah awal bolehlah layan dia kejap kat taman.......

Meh layan pic budak yg sonok dpt main kat playground nie.....
















Wednesday, June 18, 2014

SOGO Member Card Sale!


Sale yang ditunggu2 bakal tiba nanti. Save date 27-28 JUN 2014 (Jumaat - Sabtu)

Aku klo shopping baju raya anak2 mmg kat Sogo Sale ni. Wajib pegi tiap2 tahun....sanggup amik cuti awal2. 

Bagi aku memang berbaloi sgt2 beli baju anak2 time sale ni coz harga murah giler!


Tak sabar nak terjah sale ni nnt..... Jom sape2 nak join skali.....hehehe....

Saturday, June 14, 2014

Skill Terbaru Rayyan


Sekarang ni Rayyan suka sgt panjat2 ni. Port yg dia paling suka panjat adalah kabinet tv tu..... Kerusi meja makan pun dia suka panjat gak... Risau dibuatnya kot2 terjatuh kan..... Huhuhu...

Meh tgk pic yg sempat di snap ni....

Bukan main lagi dok meniarap kat atas tu....

Siap sengih2 lak tu......

Pastu buat muka cuak sbb x reti nak turun..... Hehehe....

27 Jun 2014 nie..... Genap la si Rayyan ni 1 tahun 6 bulan. 

**selamat membesar bagai johan dik! 

Tuesday, June 03, 2014

Mee Tarik Warisan Asli

Lunch tadi aku pi makan kat Mee Tarik Warisan Asli kat Jalan Dang Wangi, KL. 

Kalo nak ke Sg. Besi tu mmg jauh la skit....sib baik ada kat KL nie. 


Aku makan mee sup nie..... Mmg sedappppp!!!!!
Jenuh gak nak perabih sorang ni coz banyak portion dia.....

Air lak aku order sirap bandung. 

Al-hamdulillah, kenyang. Lain hari boleh pegi lagi......


Sunday, June 01, 2014

Borong Biskut

Balik kampung hari tu sempat borong biskut2 untuk kudap2 dan stok kat umah. 

Salah satunya adalah oats yg sedang glamer skrg nie.... Klo yg jual kat online....FB ke....mmg mahalkan? Ada yg sampai harga RM15 satu paket. 

Ini kat kg aku beli RM8.90 jer sepaket. Mmg murah gilerrrr.....

Ni ha biskut oats nya.....

Lagi satu aku beli biskut oats jenis cookies nie..... Murah gak....sekotak hanya RM2.00 jer. 


Dalam satu kotak ada 9 paket kecil dlmnya.....

Ini rupa biskutnya......


Tapi yang paling aku suka adalah wafer nie.....mmg best sgt! Ada 3 flaver.....coklat, strawberry & orange. 
Wafer ni pun murah gak.....RM2.00 jer sepaket. Ini aku beli kat kedai RM2. Semua brg kat kedai ni harga dia RM2 shj! Memang berbaloi!!!!!

Ini wafernya.....aku borong 5 paket. Nak borong banyak sebenarnya....tp sbb naik flight ms blk Shah Alam hari tu....so, susah nak pack, beli skit je dulu. Next week nak blk kg lg...blh borong lg coz nnt blk naik keta.....hihihi. 



**dah seminggu berjauhan dgn haikal dania. Mama dah rindu sgt2 nie......


Wednesday, May 28, 2014

Cerita Balik Kampung 24-27 Mei 2014

As-salam semua....

Skrg musim cuti sekolah....... Mesti korang dah ada plan nak pi holiday bw anak2 kan..... Kami x de pi mana pun, just balik kampung jer. Tu pun awal lg aku dah cutikan haikal dania dr sekolah....hihihi. Tak per, exam pun dah abiskan.... Bukan selalu, baru 1st time ni...hehehe.

Lgpun budak2 ni yg request nak dok kg masa cuti sekolah nie.....lg pun aku ada program opis kat ukm, maybe tido sana. So, en. somi jaga rayyan ler sorang....x de la kelam kabut dia hihihi.

So, seminggu sebelum buka sekolah kami kena blk kg lg amik budak2 lak....

Meh layan pic kami masa blk kg....

Check in....

Flight kul 6.25pm....



Excited dpt blk kg...



Kerabu mangga. Mak aku yg buat....mmg mabelessss la....

Ini lak masak lemak cili api pucuk ubi....yummmyyy!

Ini masa kuar pi bandar tanah merah beli barang skit.....

Rayyan biasa la mesti tido dlm keta....

27 mei dah nak kena blk shah alam dah. Flight kul 7.25 am....so, kul 5.30am dah gerak pi airport. Cian adik...ngantuk lg...pagi2 buta dah bangun....huhu

Kat dlm surau tunggu mama solat subuh....



Kami naik firefly....



Dalam flight budak tecit ni x nak dok diam.....gggrrrrrr....

Al-hamdulillah.....sampai umah kul 9 pagi. Dalam kul 10 pagi si rayyan ni tido bangun kul 12.30tghari. Punya la dok pulun tido.....ngantuk + penat dok buas dlm flight gamaknya.....hehehe...

Tuesday, May 20, 2014

Syoknya Tido.....zzzzzzz


Dah tengah2 hari ni megantuk lak mata......

Best pulak bila tgk si Rayyan ni tido! Sangat lena.....

Suka tengok bila time anak2 tido kan......

Meh kita layan pic Rayyan tgh tido nie.....


Ini tido time malam......Tido pun bertongkat dagu....apa yg dia dok pikir pun x tau la....hehehe

Ini lak time tido siang. Dok main2 train....pastu tgk2 dah senyap. Rupa2nya dah tido anak mama sorang nie....





Monday, May 19, 2014

Bowling....Bowling....


Hari Sabtu lps 17 Mei 2014, sekolah Haikal ada buat Pertandingan Bowling Sempena Hari Guru. Tempat kat Summit USJ. Aku x join....papa dorang yg join. 

Game start kul 3 ptg. So, lps zohor kita orang siap2 nak ke sana.









Jenuh dok melayan si kecik ni berlari sana sini.....

Bila nak snap pic mesti wat posing camtu....hihihi

Muncung2 mulut tu haaa....

Dah penat2 minta susu lak....

Si kakak pun sama membotol gak....hehe...