Wednesday, October 29, 2014

MY DEAR WAREHOUSE SALE



Iklan sat hari inie.....hehehe..

Sape2 yang nak beli barang anak2 bolehlah gi warehouse sale nie yea....harga mmg murah. Aku sendiri pun dah 2 kali pegi masa MY DEAR ni wat warehousale yang lepas2.

Cepat2 sempat lagi ni nak kalo korang nak pegi....sale sampai 2 Nov 2014 (Ahad).



So, Selamat bershopping la yea korang.....hehehe..


Monday, October 13, 2014

Gold Coast Morib Resort - 2nd Time!


Tarikh    : 15 - 16 September 2014 (Sabtu - Ahad)


Lupa pulak nak post pasal cuti2 masa Hari Malaysia ari tu bulan September. Saje bawa anak2 pi holiday dok 'umah kolam' (hotel) bak kata haikal dania. Kasi dorang main air puas2.... Lagipun masa cuti sekolah bulan jun tu tak sempat nak bw dorang pi holiday. Jadi la dpt pegi yang dekat2 pun.....


Ekceli ni kira 2nd time kami ke Gold Coast ni.... Dulu masa 1st time pegi Rayyan belum ada lg. Masa tu tgh pregnantkan dia 8 bulan rasanya.

Now, Rayyan dah besar leh bw dia skali....dah la si kecik ni suka air....


meh layan pic yer....

 Anak2 muka happy jer dpt pi holiday.....

 Tunggu papa check in...

 Adik dah tak sabarrrr.....

 Ok. Ready utk terjun kolam.....hehe

 Jom turun.....

 Splashhh time....

 Kakak Nia yg x reti sejuk....

 Ada pulak maskot Chipmunk nie. Kartun fav dania nie....













 Bersiar2 di Pantai Morib...



 Happy Kakak Dania dgn kartun favnya....

 Gambar dah litang pukang dah..... Ni masa beli tiket utk anak2....Rayyan free. Boleh guna tiket utk 2 hari....

 Sebelum balik umah....kasi can anak2 gi pantai blkg hotel sat....

 Rayyan tetap dgn makanan dia....hehehe

 Ini masa nak makan malam kat gerai pantai morib

selimut yea dik....


Walaupun 2D1N....anak2 tetap happy....Al-hamdulillah....


Tuesday, September 30, 2014

Hershey's Sundae Pie

Yummm....Yummmm....

Terliur tak??? hehehe...
Makan time sejuk2 baru kuar dari peti ais mmg sgt2 heavennn nie..... satu kotak tu x cukup...


Beli 3 kotak terus utk buat stok dalam peti....


Sape2 yang nak cuba sundae pie nie....boleh beli kat BURGER KING yea. Murah ajer.... RM 2.95 satu..


Monday, September 29, 2014

Jalan-jalan Di Paradigm Mall

Salam isnin semua....

Ini cerita lama gak...2 minggu lepas kot...hehehe..

1st time ke Paradigm Mall nie.... Saje dtg cni nak tgk tempat baru...lagi pun dlm ni ada Kaison. Bolehla cuci mata...hihi.


 Best jalan2 kat cni sbb x bape ramai orang.....

 Bergambar x per....jgn main air sudah yea....hehehe

 Ada pulak bear besarrrrr....

 Abang haikal malu2.....

 Dalam lift pun nak posing.....









 Kaison. Apalagi....perabih duit kat cni la plak....huhu

 Beli bunga nie.... Comelll kan???

 Letak kat atas penapis air coway. Baru ada seri skit...

 Bunga tu beli kat ikea. Pasu pink jer beli kat kaison.

 Bunga ni utk bilik dania sebenarnya....tapi letak sini dulu...hehehe

 Letak atas oven jer pun.....

 Benda alah ni aku nak letak botol2 shower kat bilik air...





Frame ni utk buh gambar anak dara aku ler....


Ok... akan ke kaison lagi. Sbb ada lg benda yang nak dibelinya......hihi..




Tuesday, September 23, 2014

Idaman Hati - Iphone 6+



Iphone 6+ ni betul2 dah menambat hati aku..... suka sgt dgn design baru nie....

Moga2 aku dapat miliki ipon ni... En. somi sila order sebijik utk isterimu ini yea.... Sayang kamo byk2!!!

Kebetulan ipon4 aku dah nak mkn kong dah.... memory pun dah full. Kadang2 wassap ke...msg ke...x boleh baca...jenuh nak delete yg lama2 tu...huhu. kesian kan??? Macam tau2 jer ipon 6 ni nak kuar....

Jom la kita menabung utk dapatkan ipon 6+ idaman hati nie.......

Monday, September 22, 2014

OREO Forever....




Sape suka makan biskut oreo?? 

Angkat tangan cepat! Hihi.... 

Ini kisah anak bujang aku ler si Haikal tu suka sgt mkn biskut oreo ni. Balik dr taska jer terus tanya "mama beli oreo x?" 

Suka sgt mkn oreo ni.... Tak mkn nasi pin x per.....huhuhu. 

So, kat umah mmg nak kena ada stok oreo sentiasa.... 

Yg si Dania tu mkn gak oreo ni tp x sebyk  abgnya la.... 

Friday, September 12, 2014

Kopitiam Kita @ Jalan Pengkalan Chepa, Kelantan


Salam Jumaat....

Ini sebenarnya cite lama dah..... Masa balik kampung raya hari tu. Jadinya sempat la kami ke KOPITIAM KITA nie. Aku sebenarnya yg teringin nak makan ROTI TITAB yang dorang dok cakap sedap tu. So, nak la try sedap ke tak.....hehehe...

Pagi2 lagi dlm kul 7.30 pagi kami kuar umah.....dari umah aku nak ke kedai ni ada la dlm setengah jam....
Sampai2 tu orang mmg dah ramai......sib baik dapat gak meja.

 Ni la ROTI TITAB yg aku tingin nak makan tu..... Ermmm....Sedaaapppp!!!!!


 Parking keta dah penuh.....





 Kami parking jauh skit la.....so, kena la jalan kaki skit....huhu




 Gambar2 org kenamaan/terkenal yg pernah makan kat sini.....

 Ramai orang.....


 List menu......


 Aku makan Nasi Tumpang dulu......Sedapnya!


Kalo balik kg mmg aku nak pi lagi kedai nie....tak puas makan nasi bungkus dia.....