Wednesday, September 02, 2009

Check Up At UMRA


Ahad lepas aku dah start buat check up susulan kat Pusat Perubatan & Bersalin UMRA kat Seksyen 13, Shah Alam. Sebelum nie aku buat check up pregnancy kat Klinik PUSRAWI. So, kali nie aku memang plan nak bersalin kat UMRA nie. Lagipun dekat dengan umah kan.....dan yang penting kat sini ada doktor pompuan :-).




Time scan tu..... aku suh la doktor tengok2kan kot2 nampak gender baby ke.....hehehehe....sbb masa aku pi check up kat PUSRAWI.....asik tak nampak jer, baby asik kepit2 jer....

So, doktor pun scan punya scan.....cari punya cari......tiba2....tup..tup....NAMPAK hehehehe....

Mesti korang tertanya2 kan baby BOY ke GIRL?.....Tak nak bagitaulah...wat suspen skit hehehe...Tunggu sampai baby lahirlah yea......hehehehe....

So, skang nie nak kena start beli barang2 & baju baby :-). Nak beli lepas raya, takut tak sempat pulak.....:-).


Sekarang nie aku dah 8 bulan.....lagi sebulan lebih jer lagi baby nak kuar... :-)















18 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

ala ko ni.... bgtau jela..aku dah x saba2 nih.. iskhh geramnya.. kejap je kan masa blalu..ko nak beranak dah..

Jasfyra said...

nak teka...
girl eh?hehe

Syasmeen said...

hehehe..meen tahu nih mesti girl kalu yer alhamdulilah, x lama lg tuh nanti berpantang kat kelantan ker

liwaniel said...

alaaa..main surprise2 pulak...wanie pun nak main surprise jugak la...hehehe....


baby girl ek?...

☆ lieya latif ☆ said...

girl la tuu...excited jerk nak shopping barang baby....hik hik hik...ape2 pun semoga sume selamat....sempat tak ko raye ni iza...he he he

As said...

rasanya girl la kak.. hehehe... nanti akak nak bersalin kat UMRA erk.. slalu p sana bawak budak²... sbb senang klinik dia bukak mlm.. so kalo emergency pun senang... dah dekat dah erk akak nak bersalin.. sy lak yg sonok... hehehe.... so kena start shopping ni.. kalo x .. x sempat nanti...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak teka mesti girl kan. sebab dah sibuk nak beli baju bb.. kalau bb boy boleh recycle baju haikal jer kan. hehehe .. mudah2an la ye iza..akak doakan girl plak pasni

ibu 2AZ said...

wah dah nk dekat ye..sure bnyk persiapan kalo gal kan..hehe

oli said...

semua orang cakap baby girl!!! saya pun cakap baby girl laaaa....hehehehehe

Mimi said...

bestnyerr da nmpk gender...boy or girl pun xpe kan Iza, asalkan sihat and sempurna...& yg paling best sekali nk shopping barang2 baby lah kann :D

mama_alifsarah said...

Salam Kenalan Iza..
ape2 pun gander baby yang penting sihat.. moga semua selamat :)

Jue ~ mama DnD said...

ala..bitau jerlah..tp rasanya girllah t... semanagat nak p sopping tu... x lama lg haikal dah jd abglong hehehe...

eija28 said...

eija rasa girl nie sbb iza excited nak cari baju baby kat sogo kan..kejap jerk dah 8 bulan....

Kakak & Adik said...

salam perkenalan...
semoga selamat semuanya
do visit our blog http://something4youandme.blogspot.com to view those beautiful REAL colored stones on sale! thank you!

Emy Omar said...

Iza..kita rasa girl la..apa2 pun take care eh..shopping jgn tak shopping..

watie said...

semoga ibu dan anak sihat.. :)

Hirda Ibrahim said...

alaaa ckp la iza.. serius aku yg excited nk tahu ni.

ps: ada ek pusat perubatan kat SA.
bagus ni. kalu aku preggy nanti leh gak pi sana. paling penting coz dekat kan?

Ruziawati Bukhari said...

yang dr. pompuan yang penting sekali tu!! hehe..

Jaga diri.. lagi sebulan nak bersalin tu..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN.

ini blog baru t
http://watiyusof.blogspot.com

selamat berhujung minggu.
tq