Wednesday, November 03, 2010

Chicken Pox Menyerang Dak Tecit Dania.....


Kesian Dania...kena Chicken Pox. Jangkit dari taska. Kat taska ada 3 orang budak yg ada chicken pox......terjangkit la pulak kat anak kecil aku ini....huhuhu...ciannya.

Nasib la Dania ni tak meragam banyak.....meragam skit2 jer....time nak tido tu dia susah skit...asik merengek2 jer....tido lak nak atas riba. Bila letak jer....nangis....huhuhu.....

Semoga anak mama cepat2 sembuh yea....

Janganlah kangkit kat Abang Haikal.....kalo tak, jenuh nak amik cuti......











** pi klinik, doktor bagi ubat sapu - calamine lotion, ubat gatal & ubat demam. Selain tu, mandikan dengan air kelapa.....



9 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aduh sian budak tecik tomei nih!

Sham Ummi Echa said...

alahai kesiannya dania. kecik lg dah kena chic. pox. harus dia x selesa dan gatal2. kita yg dah tua ni pon kalo kena rasa nk nangis.

moga dania cpt smbuh k

☆ lieya latif ☆ said...

alahai siannye dania.....tu laa betul tu iza, bagi minum air kelapa pun bagus......harap2 dania tak meragam..sbb bende ni kalo kene mmg gatal semacam...

As@Aza said...

dah lama jugak tak menjenguk blog ni....tup..tup..anak dara awak dah besar panjang lah Iza ;)

sian dia kener chic. pox...tapi tak peerr kecik2 kener...kalau lg besar...lg teruk....

Puan Iza said...

Sue: mmg kesian sue...dia tak selesa....

Sham: cian sham sbb kecik lagi...tu pun dia ada gak dok garu2 muka dgn kaki...gatal lah tu....

Lieya: tu la org ckp bagi minum air kelapa....tapi iza mandikan dgn air....mak iza yg bagi petua suh mandikan....:-). try jer laa....tapi ok la...nampak chic. pox dania dan nak kering....bila nak kering nie yg makin gatal2....


Aza: a'ah aza...anak dara kita dah besar dah...dah setahun dah pun :-)
itu la, minta2 dah besar nnt tak kena lagi chic. pox nie....

Syasmeen said...

alah cian nya dania...x pakai bj nmpk lg tembam dia hehehe ooo mandikan ngan air kelapa ek...setahu meen ramai org kata kena minum air kelapa info br nih :)

.:nhalilah:. said...

allala.. sian dak tenit kena campak.. cepat sembuh yee..
mmg musim campak la skrg ni...

Tie-Ibu wawanisolehah said...

wah boleh tahan Dania..shembam ..rasa nak gomol la...jangan tak tau makcik tie ske gomol budak-budak mihaha..
Iza bagi Dania makan ubt dan pantang betul-betul tau

MAYA said...

kesiannya.. harap2 dia dh ok.. tulah risiko bila hantar anak2 kt taska kan.. tp diorang tak asingkan ke budak2 lain yg kena chic pox tu kak??