Khamis, Jun 18, 2009

Macaroni Carbonara Mushroom Alysya

Entry nie khas untuk ko sham hehehe...sebabnya aku dah try buat resepi yang dia bagi tu.....Macaroni Carbonara Mushroom Alysya. So, inilah bukti dia yang aku dah masak yea sham :-).

Aku masak nie malam tadi. Kebetulan semua bahan2nya memang ada kat umah. Aku pun trylah buat. Sib baik jadi hehehee......So, macaroni nie jadi dinner kami anak beranak la malan tadi.




Itulah dia rupanya macaroni yang aku masak tu......tapi lain skit la dari sham punya coz aku gunakan pasta bow. Sebabnya itu je yg ada kat umah. Nak pi beli lain.....malaslah pulak. Tak kisahlah, bantai jer...hehehe....janji sedap....kan sham???? :-) Tapi memang betul2 sedap....


Inilah dia Prego Carbonara Mushroom tu.....


Kalo korang nak resepinya.....korang amik kat sini yea....


So, apalagi korang tunggu, pi beli prego tu cepatttt..... :-)




13 ulasan:

watie berkata...

fuh sedapnye menggiurkan sampai nak meleleh air liur nie hihihi.. rajin mama haikal masak :)

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

adoii x thn lg..hehehe kena gak buat mggu ni.. aku x buat2 lg pasal en abu xde.. x best la klu xde geng nak mkn..hehehe

liwaniel berkata...

iza pun dah try resepi sham ye..terliur dah ni...nak kena pegi kedai la jap lagi..nak masak mlm ni...bosan makan nasi hari2..harap2 irfan suka

SyahNur berkata...

best kan prego ni? me & hubby pun kalo mls mkn nasik, kitorg bantai spageti n carbonara cheese ni je, senang! haha..

Mimi berkata...

Prego mmg best..senang and mudah kan

Mama @wisy berkata...

wahhh! menarik..cuba akak letak sikit bacon pastu tabur dgn cheese..colorkan dgn lada bangala merah..buh hijau daun saderi..fuhh! terlurle pulak..buat le weekend ni!

Sham Ummi Echa berkata...

bagus..mmg bagus betul ibu mengandung yg sorang nih... pantas dan tangkas ko yer.. heheheh..kan aku da ckp...sdp n lazat...hahahha.. pasni kalo mls nk msk..ko wat je menda ni..senang kan.. haikal suka x?

☆ lieya latif ☆ berkata...

rajin nye iza......mmg sedap carbonara nie....tapi kalo tekak melayu sure cepat muak...tapi lieya mmg suke....hi hihihi

--<@maya@>-- berkata...

cabonara ni sedap.. tp saya ske yg cheese n herbs.. yg kuning.. tu pun sedap gak.. tp mkn byk2.. muak gak.. sekali-sekala bulehla..

Linda Latip berkata...

ambeih..hahah sib tgh bfast smbil round blog iza..klu tk sure berbunyi jgk perut..tp kan prego nye sos mmg sedap2..tayah penpayah nk buat dr awal..ahaha cmpk sket sket je lag kan..jnji sedappppp!

en_me berkata...

sodappnyerr kannns..

♥ aimi @ kamalina ♥ berkata...

amboi....dah mencuba resepi yg sham bg tu yek....nampak sedap tu... hehehe.... janji seisi keluarga puas hati, tul tak?? cakpa pasal masak ni, akak dah lama tak masak....dapur pun dah berhabuk2 tu...

atty's berkata...

adoi..sodapnya lah iza.