Wednesday, April 29, 2009

My Pregnancy - 14 Weeks 1 Day

Al-hamdulillah, my pregnancy dah pun 14 weeks 1 Day.

Hari Khamis minggu lepas aku pi check up......berat aku dah naik ler.....dah 52.9kg.

Pastu scan baby dalam perut lak.....best sangat bila dapat tgk baby dalam perut :-). Masa scan tu, baby tak dok diam....kaki dia asik gerak2 jer....aktif lak anak aku dalam perut nie hehehehe....

Semuanya ok....doktor kata baby pun sihat. InsyaAllah, next check up pada 23 Mei nie. Tak sabar rasanya nak tunggu check up yang akan datang tu hehehehe.....





** 2, 3 hari nie aku tak bape sihat skit....selsema dan demam.




























17 comments:

~~ciklinn~~ said...

kak iza berta linn yg tak pegnant ni pun lebeh berat dari akak.. huhuhuhuhuhu... linn pun tak sabo nak tau baby dlm peyut tu baby girl or boy

HalfBlood Princess said...

Eh pregnant yer kak iza...tahniah yer..mst suka kn haikal..yerla xlme lg nk dpt adik..hrp2 adik gurgirl la plak kn!;)

Nway, samala kte ciklinn, izu pon lbh brt dpd kak iza kte ni..:D

liwaniel said...

mesti tak sabar nak tau jantina baby kan... :)

mama tisya said...

kejap je kn dh nk msk 4bln...bestnye peknen..rindu nk peknen lg :-)

☆ lieya latif ☆ said...

kejap jek dah nak lepas trimister pertama kan.....syukur iza tak morning sickness teruk kan...semoga terus sihat sampai bersalin yek iza.....

aku tak sabar nak tau gender baby nieh...harap2 haikal dpt adik pompuan

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak lak excited tengok scan tu.. tak sabar nak tengok jantina apa..

kita kalau masa pi check up bab yang paling best mesti la scan baby kan..

Mira said...

tahniah iza....preggy rupanya mira tak perasan lah...mesti seronok kan...iza pun doa2 kan lah mia untuk lekat balik...dah lama tunggu...

...sWeeT uMi... said...

alhamdulillah sihat yehh iza...erm tak sabar nak tau jantina bb nie...harap2 dpt gegirl plak kan hehhee..

Jasfyra said...

cpt2 sembuh ye kak..
bestnya scan baby

As said...

bestnyer tgk pic scan.. paling x sabar bila nak p checkup... nak tau aper perkembangan bb dlm poyut... best sgt...
hmmm ... semoga akak cepat sembuh ya... kami pun anak beranak x sihat...huhuhu... x cukup tido... penat tul...

dilaOHdila said...

mama haiqal jaga diri baik2
mesti abang haiqal x sabar nak tunggu adik mai...
nanti ada kawan lah diek....

eMMa@iKKa said...

alhamdullilah mama dan baby dlm kandungan sihat??? dah tahu jantina blum?? mesti tak sabar-sabar nak tahu kan..;)

moMmY miMiL said...

hi Iza..
ooo..awak peknen ker?
sronok kn time peknen..
tingat 1st time peknen dulu..
teringin laks rsnye nk pekenen balik..hehhe..

nway, smogoa semuanya slamat..
Haikal dh jadik 'along' la nnti..

Mimi said...

bestnyer tgk gambar scan bb...teringat la dulu2 mmg looking forward nk scan tiap kali checkp up..
kalolah bole..mcm nak beli je ultrasound scan machine tu letak kt rumah..hihi

moMmY miMiL said...

Iza, jgn luper kutip tag ek?
hehehe...

Amna Faqiha said...

tahniah..bakal dpt baby..twin k?..

Kerol+Natt=Adam said...

a'ah kak iza..xlame lg je nk deliver ni..oo akk pn pregnant gak ke?alhamdulillah haikal nk ade kwn...akk due bile?doa2 la bb gurl..

nmpknye camtu la kak..bb boy lg kali ni..nat xkesah jnji bb sempurna n chat pn dh cukup syukur sgt..mmg trs carik name bile dpt tau gender je kak..