Tuesday, April 28, 2009

Workstation Haikal

Yeah! Akhirnya Haikal ada workstation sendiri. Tak yah dah nak berebut2 meja dgn papa lagi. Nampaknya Haikal suka dgn workstation baru dia nie....Segala mainan Haikal aku letak kat sini gak. Senang skit kalo Haikal nak main-main kan bila dah penat conteng2 kan.....Kalo bersepah pun, bersepah kat sini jer....

Workstation Haikal nie aku letakkan kat bilik kat tingkat bawah....dekat dgn dapur. Kalo time aku nak masak ke....Haikal doklah main kat bilik dia tu....Tak der lah dia nak kacau aku wat keje :-). Katil yang ada dalam bilik tu utk mama dia sebenarnya hehehe...bolehlah mama dia baring2 sambil tunggu Haikal main2 dan tulis....hehehehe.


Tercapai gak impian aku nak belikan Ikea Mammut Table, chair & stool utk anak bujang aku nie. Sib baik ada meja kaler merah....tapi meja empat segi la....coz yg bulat ada kaler biru jer....then, chair & stool lak aku amik kaler hijau. Ingat nak amik kaler biru, tapi rasa tak bape match lak dgn table tu....hehehehe...

So, inilah dia workstation Haikal....



Haikal's workstation


Close up skit...

Tampal poster ABC...123...
Hari2 Haikal kena paksa baca & hafal....


Pose skit dgn workstation baru....suka la tu...


Tengah khusyuk dok mengaler a.k.a conteng2... LOL


Muka surat lain lak....


Aktiviti menggunting.....

dan koyak2 kertas....pastu buat sepah....


Sebelum dipasang....


** Sekarang nie balik dari taska, bila sampai umah je....tempat yang Haikal tuju dulu ialah workstation dia nie....siap on kipas sendiri pastu amik pensil warna terus conteng2....hehehe.













18 comments:

Syasmeen said...

wah..haikal dah ada workstation sendiri...best lah tuh hehehe...erm iza mahal tak beli tuh brape yer meen pun ingat nak beli utk airiena & alyssa...kat ikea kan..

ibu 2AZ said...

best lah haikal..dah ader w/s sndirik kan..cantik lak tuh..

liwaniel said...

best la workstation haikal...boleh la belajar kat situ kan...

☆ lieya latif ☆ said...

cantik laa iza w/s haikal ....mmg patut pun baye2 die dah ade w/s sendiri, lagi bertambah minat die nak belajar lagipun awal2 la kite dedahkan die ngan situasi belajar camni kan.....tgk haikal pun hepi n bangge jek dah ade w/s sendiri....

atty's said...

congrat haikal dah ade workstation sendiri, itu buatkan haikal tambah smangat lagik

Jasfyra said...

beshkan set mammut tu kak..kalerful lg tuh.

Zanna_MamaBatrice said...

cun ler workstation haikal
makin rajin ler anak bujang tu iza...
ingat nak carikan gark utk batrice
tp dok pikir2.....
nak ke anak dara tu duduk senyap2 kat workstation dia...hu hu hu

Mimi said...

table mammut square tu sama dgn najeeb punyalah..tapi saya matchkan jugak dgn blue chair coz suka combination colour red and blue too ...rasa cam ceria lah..hihi

pandai haikal bawak diri ye..on kan sendiri fan semua..good boy la dia..

~~ciklinn~~ said...

comellnyer kak workstation dier... linn pun ingat nak cari camnilah utk anak2... tapi budak2 tu nak ke yerk duk diam mcm haikal tu.....

yer2 gambar dia menulis tu...mmg betul2 sibukk nampaknya ha..

Eazyshop2u said...

Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. New stock arrived!! OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily...Grab yours while stock last!!

TQ

Linda Latip said...

heee lbh kurg la..ghazi nye yg boolat tu..tp penuh dgn koleksi thomas die..bukan nk pun duk densiam mcm haikal kat situ..hehe gud boy la haikal! msti excited abis dpt table snirik!

farah amoi said...

hehhehe
nampak nye akan jd kepada play station ni

kak farah pon akan mula start jd cikgu ler nanti

dok umah jaga anak
camni ler

moMmY miMiL said...

hi!
salam perkenalan..

wahh!!
cantek la workstation haikal..
beli kt IKEA ek?
mmg penah berkenan ari tu time g Ikea..
tp nk beli, my doter x reti lg nk duduk2 kt situ..

Shah Alam kt sec. bape?

Sham Ummi Echa said...

besnya haikal da ada ws sndiri.. cntik plak tu.. aku suker la gabungan kaler ko..hijau dan merah.. mmg menyerlah.. pndai ko pilih kaler.. suker..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sama jugak dengan table farhan kat rumah.. ialah pattern dari ikea ni memang serupa jerk.. eh iza, kalau kerusi dengan kaler biru match la.. tapi dengan hijau pun ok jugak..

seronok la haikal dapat lepak2 kat meja dia, boleh tulis, main thomaskan..

masa nak pasang meja dan stool tu jenuhkan .. sakit tangan nak pasang. hehehe

Lia said...

so cute... ada workstation sendiri senang coz xde la brg dia sepah merata.. ingat nk buat juga bilik tido mimi + brg2 dia semua kt blk bwh tp bila tetamu dtg.. tido kt c2 juga... nmpk ceria la bilik tu.. sesuai ngam model dia.he.he.he.

moMmY miMiL said...

hehehe..
jgn lupe bwk haikal g Aquaria..
mmg best gilerr..

nway, apa maksud u tukar link tu?
hehehe..
sori tnye..kompius sket..

yantz-yeem said...

tgh pening nak bli w/staion tuk aqil plaks nie...ehehehhe
salam ziarah...
jom join contest kat blog saya...