Thursday, May 28, 2009

Biskut Aiskrim

Mesti korang pernah makan biskut aiskrim ni kan.....
Biskut ni kan zaman kanak2 kita dulu memang glamer nie...:-)

Aku suka tgk biskut nie coz colourful, macam2 kaler ada.....ceria kan???


Tapi hak tang kaler2 tu manis.....yea lah...gula kan.... :-)

Haikal kalo makan biskut nie mesti makan yang kaler tu dulu sbb manis kan....

Ekceli, aku beli biskut ni sbb 'tingin' nak makan.....
Tapi makannya bukan banyak pun, 4, 5 biji je....hehehe...









18 comments:

MRS. K said...

ehh.. ade lagi biskut ni?? zaman kanak² ribena dlu suke makan..

Sham Ummi Echa said...

aku pon suker biskut nih.. da lama x mkn.. tp skang pnya cam kurang sdp jer.. dlu2 nyer lg sdp.. ni hrp manis gula dia jer..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

yups betoi kt sham..biskut dl lg sedap....

Mimi said...

sedap & cantik biskut ni..masa kecik2 dulu beli pastu buat main 'Birthday-Birthday' Barbie dolls...heheh..

moMmY miMiL said...

zaman kite dulu2 mmg biskut ni je yg famous..

tp skrg, rsnye mmg agak lain sket..
xtau nape..mayb, tokei pnye resepi tu dh mati kut..hihi..

nway, my doter si mimil mmg suke biskut ni, tp dia suke mkn gula krim tu je..biskutnye dia letak balik dlm bekas..

As said...

kak iza... ni biskut peberet nana... kalo nampak biskut ni.. sure suh beli.. tp mkn yg caler² tuh jer ya... leh gitew...

~~ciklinn~~ said...

alahai tingat kiter besikut ni..masa kecik2 dulu selalu mkn benda ni kan... habis gula atas tu tingal besikut jekr..

yg skrg punyer dah manislah gula tu..pehtu mcm rapuh.. masa kita kecik2 dulu besikut pun tebalkan..

Hirda Ibrahim said...

aku kalu mkn, aku mkn part biskut dia je. gula dia aku buang..
bagus sungguh kecik2 dh jg kesihatan.. hahhaha...

liwaniel said...

favourite wanie gak kecik2 dulu...wanie makan gula dia je..biskut dia org lain makan...hehehe...

watie said...

waa kita pun suka suka suka :)

Jue ~ mama DnD said...

biskut nie mmg best...dalila pun shuker.. tp akak rasa dulu eskrem dia besar2 skang dah cinonet sket..hehehe

farah amoi said...

hehhehe..nih biskut jaman dedulo nih
memang best makan....tp dah tua ni..keinginan dah pudar skit..
hehhehe

mama tisya said...

jarang la nk jmpe biskut ni skarng...

**vote utk tisya utk toddler super model contest..cara2 nk vote jom tgk kt blog mamatisya....tq

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

ya betul tu...biskut ni mmg glamer....tapi tak tahan bab icing atas tu...masa dulu akak tak tau org panggil gula atas tu apa...skarang ni dah tau (sebab dah pegi kelas baking kan)... royal icing namanya...mau tak manis... bahannya gula icing & putih telur je...byk lak kuantiti gula tu.. huhu...

atty's said...

dulu masa kecik selalu beli..

Precious said...

Oooo ... biskut aiskrim namanyer tuh yer ... Baru tau!

DaHLia said...

dear,

i "ter"ambil gambar biskut ni..
dah link blog u dalam blog ai..
kalo u xsuka, bagitau ya, nnti i removed

hafizmuar said...

Rase nak nangis tgk biskut aiskrim ni.. teringat zaman kecik2 dulu.. search2 kat internet, jumpe juga biskut aiskrim ni.. saye ni di perantauan, memang tak boleh jumpe biskut aiskrim ni..