Tuesday, May 26, 2009

Kek Yuyu.....

Minggu lepas aku wat kek Yuyu.....hehehe....sebenarnya Yuyu ni perkataan Haikal kalo nampak kek je mesti dia sebut "YUYU". Yuyu tu maknanya kek tuk Besday To You lerrr. Ni kes sebab selalu gi besday bash la kan...pastu dok dengar orang dok nyanyi lagu 'happy birthday to you' tu kan kat kek....tu yang dia sebut Yuyu :-).

Kek Yuyu tu kek coklat kukus sebenarnya.....aku beli tepung kek yang dah siap pack tu....just tambah telur, air dan minyak jer....

Bila dah masak.....aku letak topping coklat pastu buh love2 tu.... :-).

Dan inilah dia hasilnya.......



Kek Yuyu Haikal....

Memang sedap.....lembut dan lembap....


Untuk dibawa ke opis....












25 comments:

dhila said...

fuh rajin betul. Saya? beli aje. hahahah...

Kerol+Natt=Adam said...

nmpk menyelerak'..huhuhu..nat time2 pregnant ni mmg gler mkn kek tp kene kontrol tkt domok lg nnt..hahaha

MRS. K said...

yeah.. love tu penambah seri..

liwaniel said...

sedapnye kek coklat....terliur pulak


irfan pulak panggil kek beday...hehehe...skarang asyik2 minta kek beday

☆ lieya latif ☆ said...

rajinye ko iza....ehem ehem..baby girl kot hi hi hi....nampak menyelerakan kek coklat tu...lagi2 topping die nampak menarik

As said...

Kak... rajin nyer buat choc cake tuh... meh anto sini skit... hehehe... amboi rajin bake cake.. bb gal kot.... simple jer kek nyer... tp cantik laaaa...
amboi haikal...yuyu erk... kalo adriana day u..u... nana... leh gitew?

Ezza said...

Hai kak.. kabare? lama x bertegur..
lps pantang hr tu, pc prob.. dkt sbln jgk x jenguk tenet. Ni br ok..

Kalo free, jemput lah jenguk entry bb ye..

Daaa...

eija28 said...

iza...bestnyer tgk cake tu....eija nie biasa beli jerk cake....x pernah buat pun....

HalfBlood Princess said...

isk isk iskk sdpnye kek coklat kukuss...nk sket bley?? ehee...aduii kt umah kte nti tade oven la..nk bli dh byk bhabis nk msk umah br..wat masa tdkt ni klu nk pki oven kne la pjam mak punyer dulu .heeee...nway cntik deco topping tu.:)

Jasfyra said...

cantiknya kek yuyu tu.saya pun kalo nk buat kek n kapkek beli tepung yg siap tu je.senang..hehehe.kt bangi ada 2 kedai jual..suka sgt,senang idup..hehe

...sWeeT uMi... said...

blum rase lg kek tu tp tgk je dah tau sedap...kelembapan kek tu pehhhhh...sedapppp...nak ikit hehehehe

Mira said...

nampak gebu jugak kek tepung segera nih..mesti sedap kan...pastu dihiaskan plak ngan love tuh. nampak macam beli kek kat kedai je. kalau tak cakap mmg tak tahu tau...

nadnye said...

apesal aku tak dapat?

SyahNur said...

same la mcm twins.. nmpak je kek sibuk je ckp "yu yu".. haha...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

wah..rajin betul iza ni.... akak lak bab2 kukus malas yg amat.... tgk isi dlm tu, nampak moist..mesti best kan!!!

Mimi said...

waduh..hebat la kek tu nmpk sgt cantik n kemas icing atas tu..nk sepotong boleh? hihi

atty's said...

sedaapnya kek..nak kek yuyu skit..

Hirda Ibrahim said...

cake yuyu?? heheh so cute.
eh ni yg ko beli kat ila ke?
aku pun ada beli, tapi x buat2 pun lg. plan nk buat cuppies. senang nk lup je masuk mulut.

kemas ko buat iza...
ko bakar ke kukus. aku ni very the x terer bab2 nk membaking ni..
tgk la weekend ni free2 aku buat for bday shahnun... hehhe..hope jadi.

Sham Ummi Echa said...

rajinnyer iza.. wpon kek instant tp kalo malas x jugak jd kek kann.. nmpk sdp la kek tu.. bli kt mana tepung tu.. mana tau mood rajin mari..leh la try..

Sue + Azie said...
This comment has been removed by the author.
sue said...

iza..shedapnyaaaaaaaaaaaa tliur aku.. aku ni klu buat sendiri x lalu..klu org lain buat laju je aku makan tau..

eMMa@iKKa said...

rajin nyer ibu mengandung nie buat kek yuyu hehehehehe!! aku rasa dlm perut tu mesti baby girl..sbb minat buat kek nie..;)

Psst..Iza..sila ambil kad jemputan dr blog i k!

mama idzareef said...

salam ziarah..salam kenal..

~~ciklinn~~ said...

huaaaaaaaaaaaaaaa ni kali ke3 cuba try test komen.....

harap2 berjaya......

~~ciklinn~~ said...

ha bolehh pun.... kak masa saya letak komen ni kan.. linn pun tgh kukus kek gak..... hehhehhe

menarik kek tu bila letak love2 tu..