Friday, May 22, 2009

My Pregnancy - 17 Weeks 3 Day



Semalam aku ada appointment check up pregnant kat PUSRAWI.

Al-hamdulillah, baby sihat dan semakin membesar.... dan seperti biasa bila scan baby sungguh aktif, kakinya asik gerak2 jer....tak dok diam langsung :-).

Sekarang nie aku dah pun 4 months pregnant. Ada gak suh doktor tengok2 kan kot nampak gender baby ker......hehehe.....

Tapi, mengecewakan coz baby tak mau kangkang arrrr.....asik kepit jer....so, tak dapatlah nak tau gender baby lagi. Insyaallah, next month kita intai lagi tut...tut...baby hehehe.....

Aku lak.....bila timbang berat naik sekilo jer.....bulan lps 52.9kg dan sekarang 53.9kg.

Ramai yang tanya tang perut aku dah besar ke tak kan? Ermmm, perut aku tak bape besar lagi....nampak cam ala-ala buncit skit je hehehe.......




Pic scan 21 Mei 2009



Ini ubat2 yang doktor bagi suh aku makan....seperti biasa lah kan.....OBIMIN dan yang dalam botol tu CALTRATE 6000 + VITAMIN D.



** Now, Haikal dah faham yang dia akan dapat adik.....kadang2 tu dia akan sebut "bibi" pastu tunjuk kat perut aku dan kiss perut aku banyak2 kali..... :-). So, sweet sangat2.....Tapi, peel manja dia tetap over-over okey.....















17 comments:

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

haikal makin manja?? biasala tu..bdk kalau nak dpt adik, nanti mcm2 perangai yg kluar... yg tak pernah buat pun tiba2 je dia buat... tu utk tarik perhatian la tu.. awak mesti excited nak tau jantina bb kan???

eMMa@iKKa said...

alhamdullilah baby sihat..mama baby pun sihat. Uhhh..Haikal manja tu sbb dia tahu nanti dah ada adik..dia dah tak dpt manja lagi...hhehehe

eija28 said...

harap2 next month punyer check up nampak jantina baby...haikal makin manja yerk.....biasa ler tu iza....

liwaniel said...

harap2 next month dapat la tau jantina baby..mesti tak sabar2 nak tau kan..sama la kita...

yg dalam botol tu caltrade ke?..wanie sekarang makan pramilet ngan caltrade

atty's said...

alhamdullilah baby sihat..
insyallah nanti2 baby kasi tau dia girl ke boy ...saje nak main cak2 ar tu

☆ lieya latif ☆ said...

eiii excited lieya iza....he he h ehe.....harap2 dpat girl kan, tu malu2 tu dah ade ciri girl tuh...he he he he

lieya pun dulu telan obimin, tapi ramai yg takkasi amik selalu takut anak besar....he he he he

Syasmeen said...

iza....harap2 dapat girl kali ni kalu mcm tu malu2 tu dah ade ciri girl lah tuh... betul ckp lieya tu org tua2 tak kasi amik selalu takut anak besar....tp bila meen tanya my sis dia kata x de kena mengenalah....mmg kena mkn obimin tuh

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

al-hamdulillah...iza, aku pun x sabar nak tahu jantina anak ko...muhahaha

As said...

Alahmadullillah... syukur.. bb sihat... suka tgk pic scan tuh.. hmm teringat masa nandungkan aqeel.. rasa cam baru jer... hmm x sabar nak tau jantina... kami doakan moga akak dpt bb gal plak... :-)

Mimi said...

comeynyer gambar bb tgk dlm scan...hihi

Haikal da tau ye nak jadi abang..manja2 tu biasa tu..nak attention la tu dr mama dia..

Jue ~ mama DnD said...

bestnya... slalunya kalo kepit² ni b girl..hehehe org katalah.. InsyaAllah next month dia kasi tau lah tu hehehe...

my kidszone said...

huhuuuu..
saspen nye nak tau gender baby
adakan haikal akan dpt geng jugak?
atau mama yg dpt geng...
hehehhe

iza, link kak farah yg satu lagi
http://mrsfarah.blogspot.com

HalfBlood Princess said...

Hmm sama dgn zahin dlu..start je ummi peknen, perangai manja/ngada2 lg mjd2 k.iza..mk izu pon kata bdk klu nk dpt adik mmg mcm tu lah..huhu...

Nway, klu kepit2 je tu nk dpt girl kot..hehe...xkisahlah kn boy or girl jnj sihat...:) tcare!!

Aza...As :) said...

baguslah awal-awal lagi haikal dah tau yang dia nak dapat adik ;)...hopefully dia sayang adik dia nanti :).....

.:nhalilah:. said...

ala..lala.. baby ni shy2 cat ye.. akak.. both baby saya tp boleh dikesan gender diorg masa scan sampai la lahir baru tau.. dua2 shy2 cat.. huhu..

p.s: saya tag akak.. n dtg amik award ye..

Hirda Ibrahim said...

girl kot iza coz malu2...
aku yg excited nk tau gender baby..
iza, bestnya dh 4 months br naik 1 kg.. aku dulu 4 months dh kena pakai maternity wear ok. perut besar. LOL

re: food dia biasa2 je. tapi ok la, price not bad. try la bwk haikal. dekat je fr umah kita. tu yg aku pi tu. kalu kat kl kompem kena reject bulat2 dgn laki aku..hehehe

ILA said...

bagusnyer HAIKAL kiss kiss je perut iza...heheh x mcm AFIQ dulu, asek tepuk perut kita je...jeles sungguh ngan adik dia