Wednesday, March 18, 2009

Aktiviti Tanam Rumput

Ini aktiviti Haikal & Co. hari Ahad minggu lepas.......kita orang dgn jayanya berusaha untuk mencantikkan lagi laman umah kami yang tak seberapa luas itu hehehehehe....

Langkah pertama, kita tanam dulu rumput karpet nie.....Rumput nie en. somi aku beli kat Sungai Buluh. Murah jer.....sekeping tu.....RM 1.80 jer....





Ini pulak budak yang dok sibuk nak menolong jugak......mula2 haruslah digembar gemburkan tanah itu dulu.....



Wah! rajin tul anak mama nie.....



Tapi sekejap jer buatnya. Bila dah penat dan boring........Haikal main basikal lak. Orang dok sibuk2 tanam rumput, dia boleh dok releks ajer kat atas basikal dia tu......iskhhh! iskhh!..... :-)






Jom layan video......

(thanks to watie~mama mya yg ajarkan aku camner cara2 nk uploadkan youtube nie kat blog)










11 comments:

Sham Ummi Echa said...

wah rajinnya menghias umah..hrp2 rumput tu dpt la tumbuh ngan jayanya..baru la bes haikal nk brlari-larian kt atas rumput tu.. jatuh pon x skt kan..

ala iza...aku x dpt tgk clip utube tu..kena block da..

Jasfyra said...

hmm, saya pun sama ngan sham.xleh tgk youtube sbb kena block..

rajin tanam rumput.lps ni leh tanm bunga2 lak kan kak

~~ciklinn~~ said...

hehehhehe linn leh tgokk sbb kat umah abg tak blog.... hahahhahaha

apapun manyak rajinn wooo ini budak haikal...comell jerk tertunggeng2 korek tanah tu..

eija28 said...

rajinnyer haikal tanam rumput carpet....rumput karpet nie mmg cantekk kan iza....hijau jelah mata memandang laman umah iza lps nie....haikal dok berangan apa tu sayang sambil berehat kat atas beskal...

Mimi said...

alah..x dpt la tgk youtube ni..sbb kt ofis da kena block..nnt balik rumah nnt lah tgk..
Elok kan tanam rumput kt rumah, hijaukan alam..sejuk mata memandang pun..

aimi @ kamalina said...

rajinnya haikal tlg mama tanam rumput...nanti jaga elok2 yaa rumput tu... hehehe...

Cik Puan Mimi said...

kat sini pun tak leh tengok utube. kena blok jugak

rajin la haikal tolong mama dia.. pasni boleh tolong tanam bunga plak. makin beseri2 la rumah haikal

ibu 2AZ said...

rajin haikal tolong mama ek..beriya-iya tuh aa..aunty tgk video die..hehehe

lieya_latif said...

o o o...sayer pun tak leh tgk youtube...kene block...lik umah karang laa baru leh tgk hi hi hi

liwaniel said...

rajin nye haikal tolong tanam rumput..rumah wanie takde halaman..tak leh la nak cantik2 kan halaman...

jeff said...

>> aktiviti tanam rumput...?
>> hehehe...
>> kira okay tu siap ada pembantu khas...:D