Thursday, March 19, 2009

My Pregnancy - 8 Weeks 2 days

Al-hamdulillah, hari nie my pregnancy dah pun masuk 8 weeks 2 days.

Setakat nie aku tak derlah mabuk2 sgt.....biasa2 ajer.....cuma aku mabuk waktu pagi jer. Pagi2 sebelum mandi & gosok gigi, mesti aku loya dan muntah2. Pastu time malam bila nak tido.....mesti loya dan muntah2 gak.....huhuhuhuhu....yang lain semua ok. Selera makan pun macam biasa ajer :-)


Minggu lepas, 10 Mac 2009 (Selasa) aku pegi klinik utk scan perut....tak sabar rasanya nak tgk baby dlm perut nie :-). Tapi tak nampak sgt coz baby kecik lagi.



Ermm, minggu depan aku nak pi scan lagi.....rasa macam hari-hari aku nak pi scan sbb nak tgk perkembangan baby dlm perut nie......hehehehe....melampaukan.... LOL.

Apapun, aku harap my baby nie membesar dgn sempurna dan sihat.
















24 comments:

mummysya said...

bilalah waktu kin lagi ya....

Huhuhuhu!!!

Zanna_MamaBatrice said...

daku plak excited iza
semoga baby sihat2 saja....

eMMa@iKKa said...

suka nengok baby membesarkan..:) Jaga kandungan baik-baik k Iza.:) Time nie lah Ikka gugur tempoh hari ..sedih..sbb tgk baby tak membesar:(

Hirda Ibrahim said...

aku pun suka bila pi scan...
rsa cam nk beli mesin scan tu buat kat umah...hahhaha

take care iza... hope semua selamat...

Mimi said...

seronok kan bila tgk bb dlm screen...betoi tu Iza..dulu masa preggy, siap berangan lagi kalolah ada ultrasound scan machine letak kat rumah, bestnyerrr...

Big Mamma Bukhari said...

smoga iza dan baby sihat2 ye!!

aimi @ kamalina said...

best kan bila tgk baby dlm perut..masa ni tak sabar2 nak tunggu dia kluar.. :D

As said...

Kiter mmg suka kalo p scan.. suka tgk bb dlm perut.... x sabar tau bila nak p checkup...
Hopefully kak Iza & bb sihat erk...

aD said...

moga dapat ge-girl pulak pasnih :)

lieya_latif said...

wah....excited lieya tgk tau iza...tak sabar nak tgu turn lieya plak....dah rindu ni nak bau baby....hi hi hi

semoga sihat yeak iza....

Jasfyra said...

best kan scan...suka sgt

Cik Puan Mimi said...

Semoga baby membesar dengan sihat..

~~ciklinn~~ said...

semoga baby n kak iza sihat2 selalu..aminn

mrs khairul said...

iza takecare tau..jgn buat kerja berat2..xyah dah cuci toilet tuh..biar en somi yg buat..hehehe..

xsaba nk tgu 5 bulan..nnt ble tau gender bb..aku yg over plak..

eija28 said...

wah...2 bulan lebih dah scan erk...x sabar kan nak tgk perkembangan baby...hope iza take care ok!!!gigirl ler plak lps nie....

Idida Aziz said...

tahniah iza...
haikal bakal dpt bb la nih...
jaga kandungan dan diri bebaik ok

[S]itie [B]Um [B]Um said...

tahniah ye..

yong ibu chem said...

yong pun tumpang seronok baca cerita akak ni tau. terbayang2 rasa excited tu kan. hehehehe

IdzaRis79 said...

hehehe..
sa malah kita..
scan kat pusrawi berapa eh?

eeramaya said...

memang camtuh kan.. masa saya pregnant dolu pun, kalu boleh hari2 nak p scan.. hehe

jeff said...

>> yang penting take good care of yourself...

Sham Ummi Echa said...

jaga diri baik2 tau iza.. pringkat awal ni mmg ler letih sket..tp msk 2nd trimester nnti baru ler ok nnti.. tu asik nk scan tu msti x sbr nk tau gender kan.. hrp2 dpt girl la kan

Syasmeen said...

iza takecare..jgn buat kerja berat2
x sabarnya nak tunggu 5 bula tuh..nanti tau gender bb..hrp2 kali nih pompuan yer

nadnye said...

Tahniah, senyop2 aje... seronoknya...