Friday, March 27, 2009

Resepi

Disebabkan ramai yang minta resepi ROTI BERKEJU kat entry bawah tu.....

Kat sini aku tepek resepinya.

So, korang sumer bolehlah cuba membuatnya yer......sedappppp.

Pasti anak2 korang suka..... :-).

Bahan-bahannya mudah ajer dan senang didapati :-).


Bahan-bahannya:

Roti Sandwich

Keju slice

Jem Strawberry (ikut sukalah nak flavour apa)

Telur (dipukul)

Mentega (utk mengoreng)



Cara-cara :

1. Sapukan rata jem pada roti.

2. Kemudian, letakkan keju di atas roti dan lapiskan dgn sekeping roti lagi.

3. Lepas tu potong 4 roti tersebut.

4. Celupkan roti ke dalam telur dan goreng dgn sedikit mentega hingga kekuningan.







15 comments:

Jasfyra said...

leh try nanti :)

nadnye said...

sedapnya... hingga menjilat jari..

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

ooo senang ajer... boleh la try sok..

eMMa@iKKa said...

ermmm...simple jer..roti nie pun nampak sedap..tp itulah..ada telur...Trisyia tak leh makan telur dia alergik ngan telur..:(

liwaniel said...

senang je nak buat..leh try buat untuk irfan nanti

atty's said...

tq..leh torai nanti

mama mya said...

apa kata mama haikal tolong wat n mama mya tolong makan hahaha

Aza...As :) said...

t.q. iza...senang jeerr buatnya kaann??? boleh buat utk breakfast esok nii ;)

Mimi said...

Thanks! :D

☆ lieya latif ☆ said...

ermmmm sedap laa iza tgk pic tu.....next time kalo ade gathering wajib tau iza buat he he he he.....

lieya dah salin resepi, boleh buat nanti, sure mia n mija suke, tapi tak leh cheese byk2 sebab budak 2 org ni tak suke cheese, tapi maknye mmg gile cheese he he he

Big Mamma Bukhari said...

mudah membuatnya.. sedap pula bila memakannya!! nak try buat gak!! hehe..
tq ucap tahniah pada anak2 t ye za..
have a great weekend!!

Syasmeen said...

ooo...senang je blh try buat nih esok hehehe...iza, nanti kalu singgah blog meen please sign my
guestbook yg br yer tq

Sham Ummi Echa said...

ni resipi dlm PA&MA ker..aku x pasan la plak... xpe leh try nnti..nmpak sodap tu..

yong ibu chem said...

cam best lah kak iza..nak try lah

jeff said...

>> nak salin gak...