Monday, December 01, 2008

Citer Hujung Minggu

Hari Sabtu


Petang sabtu kita orang pi giant puchong tuk beli barang2 dapur skit. Tiba2 camner ntah en. somi leh pegi kat bahagian menan nie....apalagi, Haikal dah nampak sesuatu. Dia nampak basikal tu....mulalah dia wat hal....nak naik basikal tu. Haikal wat giant tu cam umah dia sendiri, leh dia naik basikal tu sana sini keliling bahagian tempat menan tu.....sib baik la orang tak ramai kat situ :-)


Selamba dia jer naik basikal tu.....bukan kayuh pun......just tolak2 dgn kaki hehehe


Terpaksalah papa ngikut Haikal....
Bila papa nak amik dia.....punyalah kuat Haikal pegang handle basikal tu....tak mau lepas....
Time nak stopkan Haikal main basikal ni yg susah nie.....siap meraung2 nangis tak nak balik. Nak main gak basikal nie....aduii! Nak tak nak....terpaksalah papa belikan gak Haikal basikal nie.....huhuhu

Hari Ahad

Hari Ahad, hari semalam la kan :-). Tetiba lak aku nie terlebih rajin. Aku pun mulakan projek utk membuat Popia Nestum. Sedap popia nie...rangup jer :-)


Popia yg siap digoreng & belum digaulkan dgn nestum & gula

Popia selepas digaulkan dgn nestum & gula....


Masukkan dalam balang......

** Enak dimakan pada bila2 masa sahaja....sambil menonton tv, sambil borak2, sambil membaca dan suka hatilah nak makan waktu bila pun hehehehe

14 comments:

oliole said...

gambar yang ke-3 tu sangat cantik...

rajinnya iza membuat popia...nak sikit!

mrs khairul said...

hai iza dah pindah umah pong still p puchong ek..puchong di hatiku la nih...nnt rajin2 lah berjln ke shah alam tuh..kat s.18 pun ada giant..heheheh

rajinnya wat kudapan...tgk TV sodap mngunyah nih..

ILA said...

hahahha harus la beli beskal tu.... sape soh bw HAIKAL kat area tu... ekekkeke.

POPIAH NESTUM satu!! nak buat mls la, order je blh? huhu

muhaiyom said...

pandai haikal erk..kalah mama & ayah..terpaksa beli gak beskal tu..nanti ajar afiq camne haikal wat erk..hehehe

farah amoi said...

hehhehe
sedap nye..popian tu
ape inti nye?
leh ler wat raya haji nanti

thanks for completed the task..

kami pon ke giant 2 3 ari lepas..

hehehe...sibbaik ler haikal nak beskal
wat nye nak kete ke...mau ke ayah beli on the spot
huhhh..kalau tiap kali g giant nak beskal
leloh la ayoh mung...


p/s : masa tgh taip commentni
tetiba masuk email...informed iza leave komen kat blog kak farah
kebetulan plak...serentak !

wanie said...

rajin nye..nampak sedap popia tu..camne nak buat nye ye?

Mama Mya said...

apa yg haikal wat tue telah di buat sama oleh cik mya.. sampai mengamok2 dia nak beskal.. bila kita dukung n letak dia kat tempat lain leh plak dia pi carik beskal tue..

wah popia sedapnye apa kata pass ke sini sesuai di makan sewaktu bekerja hehehe

re = pening sampai dot dot dot jemput datang blog kita hehehe dah kasik jawapannye

Hirda Ibrahim said...

tu dia..haikal dh dpt beskal baru..leh la bwk pi playground ptg2 ni iza.. heheh
dgn muka x malunya aku nk kata "nak gak rasa popis nestummmm"..hehehe
mesti sedap rangup & lemak2 gitu kan?
re: ala iza, weekend ni PIL dtg umah. so, mcm biasa kalu derang dtg, kami mesti la berumah-tangga kat umah SIL. isk isk..
weekend depan insyaallah ada. nanti apa2 sms k? :)

Sue@MamaMaryam said...

keh keh.. dah x pasal2 haikal dpt beskal.. oit sedapnya popia ko itu.. nak sket!!

eija28 said...

adoiii....dgn muka selamba jerk haikal naik basikal tu....sape suruh bawa kat situ....huhuhu...sedap ituw popia...nak sket.....raya haji kelik klate x?banjir lor plak...hubby eija plan nak blk saya raya haji nie...tp kena tgk keadaan banjir dulu...klu jalan x terputus boleh arr blk sana...kg iza x kena banjir ke?

:iBuAfiQah: said...

bestnya haikal dapat basikal baru...

iza,popia nestum tu buat utk jualan ker?
leh order...
sedap jer tengok....

atty's said...

rajinnya wat kudapan..

lieya_latif said...

keh keh keh...padan muke ko iza kene paw ngan haikal...biase laa tu budak dah pandai demand..same kes cam mia gak dulu...dok atas moto pastu tak mo turun2....sah2 kene angkut ngan die2 ngan moto2 sekali.....kene le beli jugak he he hehe


wah sedapnye...aku dah boleh bayang kan rase popia tu.....manis2 lemak kan.....kalo dpt sebalang cenggitu sehari pun dah licin tu hik hik hik

azie(mama auni& erin) said...

wah enak tue...