Wednesday, December 31, 2008

Sedih Dan Redha

Ermmm, pejam celik...pejam celik......dah pun nak abis tahun 2008 kan..... Maka detik 12 malam ini akan muncullah TAHUN BARU 2009.




Bagi aku, utk tahun 2008 nie…segala apa yg berlaku ke atas aku baru-baru ini, aku terima dan redha seadanya. Maybe korang tertanya2 kan apa yg telah berlaku? Atau ada yg dah dapat agak apa yg berlaku.

Seperti yg korang sumer tahu…..sebelum nie kan, aku ada citerkan pasal masalah aku semasa peknen dan masalah baby aku yg tak der heartbeat tu kan….

Sedih memang sedih……tapi nak wat camner. Aku terima apa yg berlaku ke atas aku. Hari Jumaat lepas 26/12/2008 lebih kurang dalam kul 1o lebih camtu…aku rasa sakit perut yg amat sangat. Pastu darah kuar makin banyak. Aku dah rasa lain macam dah….dah dapat agak apa yg akan berlaku. So, en. Somi terus hantar aku pi hospital KPMC. Bila sampai sana, doc check apa yg patut…..then, doc cakap baby aku dah gugur. So, doc kata kena wat D&C. Hari tu jugak aku wat D&C tu…..Masa wat D&C tu aku tak rasa sakit coz aku dibius sepenuhnya (tidur). Lepas sedar tu, aku rasa sedih sangat……Tapi, aku tetap redha dan terima atas apa yg berlaku nie. Maybe ada hikmah disebalik semua ini dan belum rezeki haikal lagi nampaknya nak dapat adik :-)



Aku dok kar ward satu hari jer.....kul 9.00 malam leh balik umah dah....Doktor bagi aku MC lapan hari.....





Dikesempatan ini juga...aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2009.



17 comments:

oliole said...

happy new year to iza sekeluarga...

yong said...

salam kak iza. terkejut yong baca!sabar byk2 ye..tak de rezeki lagi tu...mcm kata akak jugak lah..ada hikmahnya tu kan..

salam tahun baru buat akak se family...

take care...

atty's said...

salam iza..sabar ye..insyallah ade rezeki lagi tuh..

lieya_latif said...

sedey lieya membacenye...lieya paham perasaan iza....harap iza tabah setabahnyer.....mudah2an akan datang lagi rezeki dariNYA...kite harapkan yg terbaik di tahun 2009......sabar tau, jgn terlalu sedey.....take care!!!!

Zanna_MamaBatrice said...

selamat tahun baru iza

sedihnye iza......
tp nak buat camner kan...xde rezeki lagi.....insya allah, next time tu ada lagi nanti...
zana pernah gugur, so.....zana paham perasaan iza time nie....mmg sedih sgtkan....xpelah.....betul tu, ada hikmah disebaliknye....

~~ciklinn~~ said...

selamat tahun baru kak....

takper kak takder rezeki..insyaallah linn doakan akak akan dikurniakan lagi baby yerk.... jgn sedih2..

Sham Ummi Echa said...

takziah yer iza..anggap la itu satu dugaan k.. semoga tabah menghadapinya.. insyaallah dgn izin tuhan..iza akan dikurniakan lg anak k..hepi new year

Ummibatrisya said...

salam iza,

ada hikmah atas apa yang berlaku :(

Allah maha mengetahui :)

ummi pernah keguguran sebanyak 5 kali, hanya Allah saja yang mengetahui betapa sedihnya :(

berkat kesabaran dan doa, ummi lahirkan damya khadeeja selepas itu :)

nurul said...

iza, sabar byk2 ye..dugaan di akhir thn..
maybe ade hikmah di sebaliknya...
jgn sedey2 sgt okies... ;)

hepy new year 2009...

Cik Puan Mimi said...

banyakkan bersabar..insyallah ada rezeki lain buat iza dan keluarga..

wanie said...

sabar ye...ade hikmah disebalik tu..insyaAllah ade rezeki lain nanti

dilaOHdila said...

Mama Haiqal...
moga tabah ada hikmah disebalik apa yang berlaku.
takecare

Azie said...

sabar iza..mungkin ada hikmah di sebalik apa yg berlaku..selamat tahun baru wat iza sekeluarga

mama mya said...

selamat tahun baru 2009

semoga tabah menghadapinye.. saya pernah keguguran sebelum cik mya.. insyaallah ada rezeki lain nanti..

Hirda Ibrahim said...

sabar byk2 k iza? sedeh bila baca.

Insyaallah ada rezeki in the future lagi...

NAEMAH said...

ada hikmat di sebalik yg berlaku ...sabar byk2 okey...slmt thn br..

mrs khairul said...

iza..sorry to hear that..ada hikmah disebaliknya..byk kan rehat ok..jgn pk sgt..tabahkan hati mu..wat sama mcm mna dlm pantang..makan minum jaga..sbb wat D&C kan..niza dulu dpt MC 14 hari..

don worry..niza pas gugur terus pregnant balik..hehehehe..rezki allah..but wait till u r ready k..