Wednesday, January 07, 2009

Playland @ Jusco IOI Mall Puchong

Ini cerita sebelum Hari Krismas yang lepas. Kita orang pegi Jusco IOI Mall Puchong coz en. somi nak shopping baju dan suar keje dia. So, aku & Haikal ikut la.....hehehehe.

Dalam pada dok memilih baju & suar en. somi tu, Haikal ternampaklah la plak playland nie. Adusss! Haikal nak main kat situ. So, terpaksalah bawa Haikal main kat sini. Mula2 tu jus main & naik ride yg ada kat situ jer.....tak masuk duit pun.


Haikal just main2 pusing stereng jer.....











Semua ride yang ada kalo boleh Haikal nak naik. Pastu siap berebut lagi tu dgn budak lain hehehehe. haru jer anak aku nie......

Pastu Haikal nampak lak budak2 dok main yang kat dalam tu.....yang kena bayar tu......Asik tunjuk2 je nak masuk dalam tu......Ermmm, terpaksalah aku bagi dia masuk. Kenalah bayar RM 6. Bukan main suka lagi Haikal dapat masuk dalam nie main. Penat gaklah aku dok mengejar dia ke sana ke sini.......Tapi, aku rasa puas hati sgt sbb Haikal enjoy abis. En. somi aku lak leh shopping dgn senang hati sbb anak dia tak kacau dia hehehehe :-).


Nampak sangat Haikal enjoy & fun main kat sini





Haikal suka sangat main yang panjat2 nie.....aku risau takut dia jatuh jer....


Pastu gelonsor camnie.......


Naik plak benda nie....



Nampak cam dah letih dah......Selamba dia je baring kat situ hehehehe


Yang nie lagi selamba.......Suka hati dia jer hisap susu kat tempat budak2 nak main hehehe. Dah dahaga sangat lah tu :-)


Nampak gayanya aku kena bawak Haikal sebulan sekali la main kat sini sebabnya aku tengok Haikal memang enjoy abis. Nampak sangat dia sonok :-).

** Sape nak hadiah???? Kalo korang nak hadiah, korang kena capture hit number nie 1707. Aku suka sangat dgn nombor nie sbb ini tarikh lahir aku :-)

Kepada sesapa yang dapat capture no 1707 nie, sila print screen dan email kat aku yea kat sini melati072003@yahoo.com




16 comments:

Puan Suhana said...

iza..aku mmg selalu bw maryam men kt sini..senang ko bayo je rm6 pastu main la lama mana pun.. maryam suka men gelongsor tu...

Hirda Ibrahim said...

kat area slide besar tu scary skit kan iza?

hirda pernah bwk hardy sekali je pi sana, time tu bln jan 08. dia pun baru dpt lesen L berjalan.
susah nk control coz ramai budak besar2. tergolek2 dia jatuh.

x bwk haikal main kat carousel ke iza?

ILA said...

seronok tgk HAIKAL main...nampak enjoy sesgt. Ila lom pernah bw AFIQ main kat cni...nanti kalo berpeluang ingat nak bw la...

Cik Puan Mimi said...

wah senang hati la papa haikal nak bershopping.. ada tempat untuk haikal enjoy dan leka.. tapi kita la yang penat nak mengejar.. harus kena gilir2 kalau kita nak shopping jugak..

emily pun suka main gelongsor macam ni, tapi risau kalau ada budak besar.. takut kena hempap

Zanna_MamaBatrice said...

mmg nampak ler haikal have fun kat situ...ok gark itu iza bwk sebulan sekali ke sana...sambil meng"enjoy"kan haikal...hang boleh ler cuci2 mata sekali kan..kan..kan ...

he he he...

ooo...iza nyer besday 17.07 yerk...

Sham Ummi Echa said...

hepinyer haikal dpt main puas2 kt situ.. daku x penah bwk echa main kt ctu lg.. tkt ler kalo ada bdk yg ganas sket..kena tolak ker apa ker..daku x bleh tgk anak daku diperapa-apakan..hehehhe...

Big Mamma Bukhari said...

kebanyakkan mall mmg ada tempt mainan cam nikan? pandai diaorg ni atur strategi bisnes.. bulehlah tinggal anak2 kat sini sementara ibu bapa g soping2.. anak2 kak t pun suka main2 kat tmpt cam ni.. seronok haikal dok memain tu ye? iza gugur ari tu ye? sorry kak t baru tahu.. insya allah.. adalah rezeki iza nak bg adik pada haikal tu.. bersabarlah dengan ujian ini ye iza..

lieya_latif said...

hi hi hi same laa cam lieya ....kalo gi tempat2 cenggini sah2 kene pau hi hi hi tapi tak kisahlaa yg penting anak hepi kan.....mmg nampak riaksi haikal hepi sangat dpt main.....seronok plak tgk....

yg comelnyer sampai telentok minum susu hah si haikal.... penat sgt la tu he heheeh

wanie said...

irfan kalau pegi jusco ni, mmg pantang nampak playland ni...meraung2 nak main..meraung2 ok...bukan nangis sikit2...

dilaOHdila said...

wah sonoknya abang haikal naik ride
momma kena beli ride tu letak kat rumah
mesti mama jenuh dok masuk duit syiling (hehehehhehe)
wah ada botol susu lagi. ni mesti penat sampai tak sedar mama capture gambar dia

aimi @ kamalina said...

Iza..jumpa kat sini lak ya... wah seronoknya haikal bermain... semua pun dia main ya.. bagusla cam tu... berbaloi mama byr mcm ni..eh..blh lak hubby awak pi shopping sorang2 ya?? kalau akak, harus la dia yg jaga anak, akak yg pi shopping.. hehehe..

ps: iza... akak baca kisah awak kat bwh2 ni.... so sorry to hear about the misscarrieage... mungkin blm ada rezeki utk haikal dpt adik.. apa2 pun take care... jgn sedih2... mungkin ada hikmah disebalik kejadian yg menimpa awak.. INsyaAllah..ada rezeki, nanti Allah akan bagi lagi..

yong said...

benda alah ni lah..buatkan chem tak mau balik kalau gi mana2 shopping complex...aduhhh...poning acik tau...hehhehe

~~ciklinn~~ said...

wah2 suka nyer haikal kak....
takper kasi dia enjoy....


hihhihih linn suka gamabr kepenatan tu ha.....

Jasfyra said...

budak2 kalo bwk p playground mmg senyum je kan kak..hepi je muka..tgk je haikal tu..kemain seronok dia main.hehe

Mama Mya said...

wah haikal kemain hepi dia yer.. adeh x dapat laa 1707 awat laaa saya lewat masuk sini hehehe

eija28 said...

adoi..klu dpt kat iman ride nie ahrus dia x mo balik.....sampai penat haikal main erk....