Friday, February 06, 2009

Budak Jiwang


Tengoklah anak bujang aku sorang nie. Sekarang dah pandai main handpon pastu siap suh buka lagu. Bila lagu dah berkumandang, Haikal akan dengar sambil pegang handpon dan tengok handpon tu....camlah kat handpon tu kuar penyanyi hehehehe......

Lagi satu, Haikal kalo dpt handpon nie dia akan letak kat telinga pastu bercakap la. Konon2nya dia tgh borak dgn seseorang laa.....siap dgn pergerakan tangan skali. Tapi, biasalah....apa yg dia cakap mmg aku tak faham....sbb dia guna bahasa dia kan hehehehe....


Sampai terlentok2 dengar lagu....jiwang ler tu konon hehehehe....
**Hirda, see...see...itu zoobies yg sama cam Adi Chah punya :-)


Dok tekan2 nak cari lagu lain lak....


Betapa khusyuknya menekan button handpon tu...



Tapikan, anak2 zaman sekarang nie memang beruntungkan.....kecik2 lagi dah kenal handpon. Kalo zaman kita dulu, handpon lum ada lagi...so, tak dptlah nak merasa pegang handpon.....Budak sekolah rendah sekarang nie pun dah ada handpon....Betapa bertuahnya dorang sekarang kan? Bila dipikir2kan....handpon sekarang nie dah jadi satu keperluan kan...bukan lagi satu benda yang mewah.

12 comments:

Cik Puan Mimi said...

iza, jangan kata budak sekolah rendah, budak sekolah tadika pun dah pandai mintak hp..

tak lama lagi haikal, hardy, kanda, najeeb, emily dan yang lain2lagi tu, mesti ada hp sorang satu.. jangan terperanjat la satu hari nanti dorang tu ber'sms' sesama dorang. hehehehe

Emy Omar said...

Betul tu Iza..budak2 sekarang dah advance..Ez tu dah pandai ber'sms' dengan kawan dia guna hp mummy dia ni..kita dulu masa age diaorang tau nak main2 je kan..
psst Iza macam mana nak insert bug pada blog tu ye,cute la nampak bug awak tu.Saya dah pegi website tu tapi failed to insert ;p

Sham Ummi Echa said...

sama ler ngan echa..pntang nmpk hp..mula la soh bkk lagu la..nk tgk video la..mcm2 la.. n da byk kali gak echa trdail no. tipon kwn2 aku...hehehhe..

bdk2 zmn skang mmg bruntung kan.. sumer ada..order jer.. mak apak la kopak nk kena beli..hehehhe

aimi @ kamalina said...

betul cakap awak tu....zmn akak dulu pun gitu... jgn cakap hp, komputer pun tak teri..tak keje baru pandai guna... bdk2 skarang, mmg terlebih advance... terlebih celik IT...

Mimi said...

Haikal pun ada Zoobies mcm Hardy punya ye...bestt
Betoi Iza..zaman sekrg ni budak sekolah rendah da pandai mintak handphone..anak sedaraku yg baru darjah 2 pun ada satu...yg murah2 je papa dia belikan

Hirda Ibrahim said...

heheeh boria le zoobies kita ek haikal..
hardy kedekut ooo dgn mama dia. langsun x kasi aku landing kat kojo-croc tu..
betui iza, time kita dulu, hp tu mana ada lagi. guna le tepon umah yg gedabak tu.
budak2 zaman now dh advance. anak2 sedara hirda yg br darjah 23 tu dh 2-3 kali tukar hp...
satu je aku perasan, budak2 zaman now x brapa reti nk jg barang2. biasa la, senang dapat. kalu kita dulu, uuulahaiii..jg bagai nk rak. susah oooo...

eeramaya said...

zafirah pun sama..ske dgr lagu dr hp.. kdg2 cakap sorang2 guna hp tuh.hmmm..canggih tol budak2 zmn skang kan...kita dulu pas abis skolah pun takde hp g..

jiwang le haikal..hehe

** yong ** said...

betul tu..tgk chem ha..semua segi dia dah buleh godek hp...amik gmbr..bukak lagu..ohhhh budak2 sekarang..lain mcm sikit kan..hehehehehe

haikal pun jiwang gak ke? kak chem ni suka lagu jiwang2 gitu gak...tak tahan tul bila tgk dia tgh layan lagu jiwang!

TuN TeJa said...

haikal kecik2 da pandai main henfon ye...

hehe..akak..ada tag kat blog teja..wajib buat.. :)

Idida Aziz said...

yela iza...budak2 sekarang bertuah betul...kenal hp, komputer bagai...tu yg panjang akal cerdik2 budak skrg kut...

madam CT said...

iza..bak sini no phone haikal..kang aku pass kt adelia...

leh derang koling2..ahakssssss

lieya_latif said...

budak2 skrang dah advance....cam mia plak...kalo ade org call lieya, die siap request suruh loudspeaker sebab nak dengar juga.....he he heheh