Wednesday, February 04, 2009

Vitamin

Vitamin untuk Haikal....

1) Appeton Vitamin C - strawberry Flavour

2) Kolostrum Susu Plus - Strawberry Flavour


Sekarang nie aku bagi Haikal makan 2 jenis suplemen iaitu Appeton Vitamin C & Kolostrum Susu plus.

Sebabnya Haikal sekarang nie susah sangat nak makan, especially nasi. Haikal makan nasi 3, 4 suap jer...pastu dah tak nak...Risau gak aku kadang2 dibuatnya....


So, terpaksalah aku bagi Haikal makan suplemen2 nie sumer untuk membantu meningkatkan pengambilan nutrien penting yang diperlukan badan.

Nasib baiklah Haikal suka makan suplemen2 tu...siap minta lebih lagi....:-)


16 comments:

Syasmeen said...

samalah iza ngan anak meen yg sulung tuh mmg susah nak mkn ns harapkan susu je lah kdg2 tuh 3 4 botol susu lah 1 mlm...meen ada gak bg suplement tuh tp biasalah bdk2 nih dia mmg suka smpi airiena tuh kdg 1 botol tuh sempat 5 hr je mkn lps tu dah hbs...mmg dia suka mkn ubat nih...tp lps mkn ubat tuh meen tgk x de perubahan gak still gak x nak mkn ns...kecuali kalu mkn ramai2 bersuap ngan sepupu dia br lah dia ada selera nak mkn ns...

Cik Puan Mimi said...

vitamin yang atas tu akak pernah tengok, tapi vitamin yang bawah tu 1st time akak tengok.. oo pureen pun ada keluarkan produk vitamin yek.. apa khasiat dia iza..

lagi satu untuk kasi budak selera makan, cari vitamin yang ada lysne.. tu memang meningkatkan selera makan budak2.. insyallah membantu

Hirda Ibrahim said...

iza,
hirda kasi appeton lysine (betul ke ejaan aku ni??) kat hardy. dia in liquid. rasa dia memang x sedap. so, kena campur dgn susu hardy.
so far, alhamdulillah.. hardy dh berselera mkn, tapi bukan nasi, dia still demand bubur nasi. kengkadang sampai satu periuk visions (yg sederhana besar) tu, sehari je habis.
sampai daddy dia takut tgk. mkn kuat le pulak.

As said...

hmm Adriana pun suka vitamin.. tp dia panggil gula sbb manis... heheheh... skanng kiter dah tukar kasi scotch emulsion dah...
hmm budak2 ni bagus kasi vitamin... ditambah lak d/org ni yg jenis memilih mkn...
mujur la Adriana ni jenis nak mkn gak vitamin... kalo x susah oooo

eMMa@iKKa said...

oh Haikal makan vitamin nie ek. Trisyia dulu pun ada masalah mcm Haikal tak ada selera nak makan tp setelah Ikka bg dia makan madu khaula pagi dan malam alhamdullillah selera makan dia meningkat. Iza boleh cuba!

lieya_latif said...

ermm lieya pun setuju kate hirda...dulu mia buat hal tak mo mkn nasi 2 ari....lieya bagi appeton lysin tu.....tapi die mmg tak de dalam betul pil...rase mmg tak best cam obat, so campur kat susu cam hirda buat tu...syukur, mia mmg berselera makan...ari2 mintak nasi tau....cuber la....biase la tu iza, budak ni ade angin die kejap tak mo mkn, kejap nak makan.....

comel tgk pic haikal usha ayam tu....he hehehe si mia n mija panggil ayam ni bird....ye le dok kat bandar mane laa jumpe ayam ....kalo jumpe dah jadi KFC hi hi hi....balik kg sebok panggil ayam tu bird....hi hi hi

liwaniel said...

wanie pun bagi irfan vitamin...multivitamin with lysine...tapi selera makan dia macam tu jugak...susah betul nak suh dia makan

kolostrum susu plus tu bagus tak?...penah terfikir nak try bagi kat irfan..

Zanna_MamaBatrice said...

haikal cam batrice ler iza
risau kan...bila nengok dia tak mau makan....kalu makan pun lebih main jer...tu yg kekadang zana tensen dgn dia tu...

ingat nak buat cam hirda ler...campur dlm susu dia...tp masalahnyer...susu pun batrice kurang now......dah kurus dah anak dara sorang tu iza.....

aimi @ kamalina said...

akak pun sama cam mimi... yg atas tu biasa tgk..sebab bdk2 ni mkn yg tu la..yg bwh tu 1st time akak tgk... akak lak selain vitamin ni, anak2 suka sgt mkn scott emulsion.. mkn tu bagus utk ketahanan badan... baru2 ni akak dpt free botol yg besar, tak sampai sebulan, nak habis dah...kuatnya bdk2 tu mkn.. sabo jela..

azie(mama auni& erin) said...

heheeh budak2 mmg ssh mkn bila dah besar asyik nak main jer tau..

Mrs. Hasanif said...

maryam pun ada vitamin ni..

atty's said...

fir suka makan vit.
walupun fir kuat makan..tp vit pun dia nak.kty kasi kan jer tp takleh selalu..

Sham Ummi Echa said...

aku bg echa mkn multivitamin chewies sajer... wpon echa skang x brp nk mkn ..aku x berani la nk bg echa mkn appeton tu... aku tkt kang dia trlebih mkn plak ...gemok lak anak aku..bley gitu...

~~ciklinn~~ said...

anaklinn pun amatlah suka vit2 ni..kadang sampai sorok2..kalu ikutkan diorg sebotol leh habisss haiyoo..

akak cari vit appeton yg tambah laisin... insyallah selera mkn dia bertmbah..anaklinn dulu susah nak mkn..tapi skrg dah mula selera...

Mimi said...

Najeeb pulak makan byk tp badan dok makin slim..
Kalo Iza nak Haikal berselera makan try bagi Appeton Multivitamin dengan Lysine..

Jasfyra said...

bagus bg anak mkn vitamin ni kan kak.tambah selera dia dan anak kita jd sihat..insyaAllah