Monday, February 23, 2009

KL Tower Animal Zone

Minggu lepas, hari sabtu pagi, kami bawa Haikal pi KL Tower Animal Zone. Nie gara2 aku tgk dan baca kat majalah Pa&Ma la nie.....Bila tengok kat majalah rasa cam best jer mini zoo nie....tu yg tingin nak bawa Haikal pi situ.


Tapi, bila dah masuk dlm...tak der lah best sgt pun, kecik jer zoo nya...dah nama pun mini zoo kan....hehehehe.

Bayaran masuk RM 10.00 utk dewasa & RM 8.00 utk 6 thn - 12 thn. So, Haikal free lah kan....


Animal yang banyak kat dlm zoo nie ialah ular dan spider....ada bermacam2 jenis ular & spider.



Burung yang menyambut kedatangan kami....

Keadaan suasana di dalam mini zoo tu....

Antara animal2 yang ada dlm zoo tu....

Apa tah nama binatang nie....
American Bullfrog.....
Pelbagai jenis rabbit
White Monkey (tgh dok nyusukan anak dia)
Tortoise
Lupa arr nama binatang nie....
Monkey

Haikal sikit pun tak takut dgn animal2 yg ada kat dalam nie....dia wat selamba jer.....tak der langsung perasaan takut......

Selamba jer Haikal berjalan sana sini......penat aku dok ikut ke mana dia pegi.....nak dukung, dia tak nak....


Haikal tgh dok ushar...mana lagi tempat dia nak pi lps nie...

Eh! Apa tu?

Ramai pulak orang kat sini....

Jalan kat sini pulak lah....

Monkey tgh gaduh laa....

Iskh! Apa nie?

oooo....frog lah....

Tengok snake....

Last2...baru leh dukung Haikal....dah penatlah tu...

Pastu Haikal dah boring dah.....nak ajak kuar dari zoo tu....

Keluar dari mini zoo tu, kami jalan2 lak kat KL Tower....tak naik pun KL Tower tu, just jalan2 kat kwsan sekitar jer....

Kat KL Tower nie dorang ada wat Outdoor Winter Park....nak masuk kena bayar gak. Tapi kita orang tak masuk pun, just bergambar kat luar tu jer.....




11 comments:

Mimi said...

byk gak binatang kt situ walopun namanya Mini Zoo..

Geli la tgk american bullfrog tu..mcm da kena hempap dgn apa je..hihi

Emy Omar said...

Banyak gak eh animals kat situ walaupun hanya mini zoo..kenapa anak white monkey tu macam gelap lak eh warna dia iza..hi..hi..

aimi @ kamalina said...

wah..cam menariks je kat situ... tak pernah naik KL tower ni.... lalu aje.. hehehe.... akak gelak sorang2 baca ayat awak "Animal yang banyak kat dlm zoo nie ialah ular dan spider"... hehehe... betul gak tu..takkan nak bawak masuk zirafah kot... harusla haiwan yg kecik2 je... baru blh buat mini zoo..

Sham Ummi Echa said...

aiyohh... berani nya haikal tgk snake tu dkt2.. kalo auntie da lama melompat2 kegelian kt situ tau.. bkn auntie jer..ngan uncle pon geli kt ular...hehehhe

*Azie* said...

geli nyer iza tgk bullfrog tue...mmm nnt leh la g nie..byk jugak yer binatang

Hirda Ibrahim said...

aku x pernah tau kewujudan mini zoo ni..
fuhh bullfrog tu... aku yg tengok pic ni pun dh geli-geleman....eii aku memang geli dgn binatang2 lembek & sejuk2 camni...

eija28 said...

haikal berani erk tgk animal2 nie.....

atty's said...

tak tau pun ade mini zoo kt situ..

amy@mama tisya said...

lama tk tgk haikal..dh tk update fp ke??blog ni kt opis kdg2 ok ..kdg2 tkok tu yg tensi je...

dkt kl tower ada mini zoo ek
suka la haikla tgk byk binatang tu

re:mmg lg beso dr tisya..berat pn ye tp tisya gagahkn jua nk dukung..sbr je la

lieya_latif said...

iza, menarik laaa....tapi rasenye lieya tak nak la pegi...sebab takur or geli ha ha haahah...lagi2 tgk katak america tu....eiiii geli giler...cam ikan buntal...meremang bulu roma lieya tgk pic tu...eiiiiiiiiii aku ni mmg fobia ngan katak...he he he he....

lieya tgk haikal seronok jek dpt gi situ....kemain berani die tgk tgk dekat2 kan.....he hehehe

psst....iza nanti bgtau no akaun yeak...lieya bagiduit adiah akid tu....rugi wooo aku tak dpt join korang.....hu hu hu

mrs khairul said...

iza kta pun dh baca kat PAMA..x best eh..tapi budak2 kalo dh namanya tgk animals mestoi diorg ske kan...mak2 ni jek yg rs boring..heheheh

niza xpnh g sampai menara KL tuh..dh plan nak pg asik tguh jek..ada winter park????wah wajib pergi nih..

iza muffin tuh buat sendri eh?sedap lah..lembut jek rsnya...