Wednesday, February 25, 2009

Rezeki Kami.....



Al-hamdulillah.....rezeki kami.....

Tak tau nak cakap camner perasaanku ini......gembira sangat2 bila dapat tau yang aku disahkan pregnant lagi :-)


Citernya gini, dulukan aku penah miscarriage bulan 12 tahun lepas.....After 3 weeks miscarriage tu (bulan 1)....aku datang bulan.....ok la.....Tapi, tup..tup...bulan 2 nie tak dtg2 lagi....dah lewat 4 hari.....Tapikan, perasaan dan naluri aku nie kuat mengatakan yg aku nie mesti pregnant hehehehe.....so, aku pun buatlah test UPT sendiri kat umah.....dan hasilnya....


jeng...je...jang....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Yes! keputusannya positive..... :-)




Mula2 rasa cam tak percaya jer......Esoknya aku terus pi klinik.....Sah! doktor dah sahkan yang aku nie pregnant....dah 5 weeks, Insyaallah.....


Aku harap sangat2 pregnancy aku kali nie tak macam dulu.....minta2 lah tak der masalah apa2.....korang doakan semoga aku dan kandungan sihat yea.....dan juga selamat hingga melahirkan....:-)

Harap2 kali ni dapat GIRL lak.....Niza, mudah2an berkat aku dukung Balqis hari tu melekat kat aku nie.....dpt girl kan....hehehehe...

Insyaallah, kalo tak der aral.....doktor kata due date bersalin aku pada 27 Oktober 2009 :-).


*Haikal sekarang nie tersangatlah over2 manja okey....*






30 comments:

*Azie* said...

alhamdulillah tahniah...

liwaniel said...

tahniah iza...wanie doakan iza dan baby dalam perut sihat sentiasa...semoga dapat baby girl pulak ye...

Cik Puan Mimi said...

yeye, due bulan 10, sama dengan farhan, emily, hardy dan echa.. ada geng la nanti yek..

tahniah tau, jangan diri baik2, semoga dapat bb gurl seperti yang diidamkan2.. elak seafood tau, banyak makan limau ok.. baca surah maryam...

aD said...

tahniah!! take care ok :)

...sWeeT uMi... said...

alhamdulillah...tahniah iza...suke bile dgr iza pregnant lg hehehe...moga semua nye selamat ek..

Zanna_MamaBatrice said...

congrate iza
happy yg bc nie pun happy gark
cepat betul iza lekat balik....
tp hati2 tau...coz' iza pun baru gugur haritu...kena xtra take care kali yerk....

btw....take care of yourself yerk....and don't angkat barang2 berat......doakan zana punya turn plak lepas nie...he he he

eMMa@iKKa said...

Iza!!! tahniah!!! Suka Ikka dgr!! Ada juga Ikka member yang memboyot tahun nie. Due kita tak jauh beza. Cuma sebulan..hehehehe..Sama-samalah kita doakan agar bayi yang bakal kita lahirkan nie sihat dan cukup sifat.:)Iza nak baby girl ek...Ikka hoping for baby boy..terbalik lak..:)

As said...

congrats kak.. tuh la p umah ila tuh dukung akid ya... rupanya pegnen... sonok nyer.. kami doakan akak selamat sumer nyer... InsyaAllah... suka2.. geng kiter makin bertambah baby... hehehhe
doakan moga akak dpt baby gal... bambam cam aqish

Mimi said...

Alhamdulillah...rezeki dari Allah utk Iza sekeluarga...
Congrats Iza...jaga diri baik2 and rajin-rajin makan vitamin k..

aimi @ kamalina said...

congrats iza!!! tak lama lagi haikal dpt adik.... InsyaAllah, semoga dipermudahkan segalanya..akak tumpang excited ni.... org tua2 kata, bdk2 ni kalau nak dpt adik. nanti dia akan manja berlebihan...mcm2 la perangai yg akan dia buat nanti... apa2 pun take care ok...

Lina said...

salam kak iza..
tahniah yer ats berta ni....
semoga siht2 selalu....
jgan buat kje berat..
x moh tensen2 tau....
byk kan bersabar ngan karenah manja terlampau haikal tu..dan jgan mkn seafood....semoga baby yg akak impikan di makbul Allah..

eeramaya said...

congrats kak iza..haikal dah nak dapat adik..best..kami doakan semoga selamat smp bersalin..okay..take care tau..

.: Leen-Wawie :. said...

congratss.. sy sblm dpt damia pun pernah misscariage gaks.. pastu period cam bese.. pastu lekat dah.. kira cam sama kes cam awk gak la..
hopefully semer ok.. moga sihat2 selalu..

farah amoi said...

haikal dah over manje tu
memang tuh le tanda nye!

taniah iza & hubby
rezeki memang tetap ado...

best nye dgr kan
kalau dpt girl
dah sepasang kan


sekali lagi
taniah !
akak pon tumpang gumbira !

oli said...

tahniah iza....
tak lama lagi dapat new baby...
apa-apa pun take a good care yaa...

Jasfyra said...

seronoknya dengar....
tahniah kak...
moga2 dpt baby girl ek..amin...
jaga diri,jaga kandungan

Big Mamma Bukhari said...

alhamdulillah.. tahniah iza dan en.somi.. hehe..
jaga kandungan baik2 tau.. t doakan iza selamat melahirkan nanti.. insya allah..

ibu 2AZ said...

alhamdulillah..congrats iza..
insya-allah ader rezeki bb gal..nnt

lieya_latif said...

tahniah!!! hepi kite dengor...
semoga semua akan selamat sampai bersalin, iza kene hati2 okey...jgn wat keje berat2.....semoga sihat selalu....

wah, awak geng le ngan ikka yeak....

Hirda Ibrahim said...

congratssss....
hari tu kat umah ila pun ko dh bagitau kat kami kan?
bestnyaaa...
hope berkat dukung balqis hari tu will dpt bb girl pulak .
aminnnn...

[[ yong ibu chem ]] said...

wah kak iza..tahniah..kita tumpang gembira lah...

rezeki kita gak tak muncul2 lagi ni.. :(

kak, take care tau..jgn lasak2..jgn angkat2 brg cam dulu tu...

mrs khairul said...

iza TAHNIAH!!!! dh agak pun..hehehhe..iza sama lah cam niza 1 month after gugur terus lekat..rezki ALLAH kan..

aniway DO TAKE CARE OF URSELF..moga dpt bb girl ok..heheheh

eija28 said...

tahniah iza....yeha haikal nak jadi abg.....

nurul said...

congrats iza...
alhmdulillah ade rezki lg hah..
moga selamat smuanya nnti..
take care!

Idida Aziz said...

tahniah iza...seronoknya tau kawan2 yg peknen...rs nk peknen lagik plak wpon luka operate lom baik lagik...ahahahaha

biasa tu iza...ida ritu pon ms peknen ms tu la nafisa manja lebih2...nanti kawal prsn tau...cam ida ritu cepat nk marah kesian nafisa...huhuhuhu

TuN TeJa said...

Alhamdulillah...

tahniah akak..jaga diri n kandungan baik2 ye.. :)

Syasmeen said...

iza TAHNIAH!!!!sori lmbt wish to u..anyway take care of yourself..moga kali nih dpt bb girl ok..mesti seronok haikal x lama lg dia dpt adik....TAHNIAH sekali lg...

Sham Ummi Echa said...

alhamdulillah ... tahniah wat iza n family.. jaga diri baik2 tau.. daku doakan iza dpt bb girl la pasni.. make sure lahir bln 10 tau.. nnt leh sama ngan echa, farhan, emily n hardy..hehehhe

amy@mama tisya said...

wah tahniah iza..haikal nk dpt adik ye..take care ye

Jue ~ mama DnD said...

iza..akak org last kot wish congrats kat iza.. bestnya.. akak pun tgh berusaha ke arah itu... semoga iza & bb sihat & dilindungi olehNYA. Amin...