Monday, February 23, 2009

Tengok Baby AKID ANAQI

Petang semalam (Ahad) kul 5 petang, kita orang ramai2 pi melawat ila yang masih lagi dalam pantang dan baby Akid yang dah berumur sebulan lebih. Tapi bila aku tgk ila yang cargas tu rasa cam orang bukan dlm pantang hehehehe.....


Akid memang baby yang baik.....senyap jer, tak nangis pun walaupun kami2 nie dok bising2 :-). Dalam pada tu, sempat gak aku pegang akid nie....mula2 tu rasa cam tak berani gak sbb akid nie kecik lagi. Lagipun dah 2 tahun tak pegang baby kecik nie...hehehehe...


Sesampai jer aku kat umah ila tu, aku tgk hirda dah sampai dulu.....tak lama lps tu As & Sham lak sampai. Pastu niza & kak mimi. Untuk tidak menyusahkan tuan rumah yg masih lagi dlm pantang, kami masing2 bawak makanan.

Hirda - Murtabak roti

Sham - Tauhu sumbat

As - Donut Big Apple

Kak mimi - Sardine roll

Niza - KFC

ila - Samosa & popia

Aku - Cupcakes



Baik jer baby AKID nie....

Inilah kami...mak2 yang meriuhkan umah ila.....:-)

Time dok posing2 nie....Haikal dok kat luar dgn papa dia....leh la mama dia posing dgn senang hati hehehe


Sempat pose dgn balqis.....amik berkat hehehe


Haikal sempat pose dlm keta sebelum gerak ke umah ila....masa nie tengah ujan....tapi kami tetap redah gak utk ke umah ila....betapa bersemangatnya :-)







11 comments:

Cik Puan Mimi said...

tu dia haikal, dengan baju upin ipin.. cute jer.. ye la iza, semalam tu kita buat macam rumah sendiri jer.. dah mcam adik beradik jer kita nikan..

akak ni bila tengok baby ila, cam teringn plak nak ngandung lagik.. heheheh jom iza kita ngandung sama2 nak??

bagus la iza ni, dia tau sapa bawak makanan apa.. akak ni dah sampai, tengok semua makanan dah ada, terus ngap!!!

Mimi said...

wah..haikal pun ada t-shirt upin & ipin..katner beli tu?

baby akid sgt lah comey..mcm muka abang long dia..

Sama la kita Iza..lama x pegang bb kecik..kalo gi melawat bb kecik mmg tak berapa berani angkat...kekok gitew

Hirda Ibrahim said...

iza,
aku pun tgk baby kecik teringin nk baby gak.. tgk la insyaAllah next yr kot... tunggu ekonomi stabil dulu..

liwaniel said...

comel nye haikal ngan baju upin ipin tu...

seronok korang pegi ramai2 melawat baby akid ye...lenkali ajak wanie sama tau

Sham Ummi Echa said...

errr... korang2 ni da pakat2 nk menambah ker.. ooohhhhh noooo... aku pon insyaallah ler setahun dua lagi kot... cam hirda gak..tgk ekonomi kitorang dlu..hehehhe..

iza..sonok kan g umah ila tu.. sambil2 tgk baby akid..sambil2 boraks... rasa cam berat jer montot nk balik...hahahha..

Sham Ummi Echa said...

opss..lupa lak... comei la tshirt upin& ipin tu..

aimi @ kamalina said...

iza....mula2 nak cakap..comeinya t-shirt tu...akak pun plan nak cari..tapi tak jumpa lagi laaa... kalau nak beli, harus beli 3 sekali, maklumla anak ramai kan.. hehehe...

wah..bestnya korang..kira potluck ni.. semua bawak food.. alahai..mana cupcakesnya?? nak la tgk..

As said...

kak iza.. sonok tgk haikal... ngan dunia dia jer... mmg best kan kalo kiter gathering camni... havoc umah ila kiter buat... sedap cupcakes yg akak buat tuh... siap mkn 2 tau...
baru perasan haikal pakai baju upin & ipin... heheh... hmm pegang aqish tuh amik berkat la ya...

eija28 said...

wah...seronoknyer korang posing2 erk..iza t-shirt haikal upin ipin tu sama mcm iman lah....meh ler tgk kat blog eija....baru semalam rasmikan dia pakai t-shirt tu...hehehe

Jasfyra said...

wah..sgt meriah ok...kak, amik berkat ek..insyaAllah, ada rezeki akak nanti tu.amin.

[[ yong ibu chem ]] said...

meriahnya..best la pulok!

haikal pun dah ada tshirt upin ipin...kak chem pun baru beli semalam...