Thursday, November 27, 2008

Geram tau.....

Hehehehe...cam suspen jer tajuk tu kan......bukan geram apa pun. Cuma geram kat Haikal jer.....:-) Sekarang nie kalo lepas mandi, punyalah susah nak pakaikan pampers kat dia. Dia leh siap lari2 lagi tak nak pakai. Kalo dulu aku umpankan handphone kat dia...baru leh pakaikan pampers. Sekarang nie dia tak layan dah handphone nie.....aduiii! Kadang2 tu aku buatkan dia susu siap2.....lps mandi jer bagi susu kat Haikal. Bila Haikal tengah hisap susu sambil baring, barulah boleh pakaikan pampers dan baju....
So, nampaknya sekarang aku kena pikirkan taktik lain la pulakkkkk......hehehehe....


Haikal dok khusyuk tgk tv...aku panggil pun dia wat tak tau jer.....gerammm tau! sempat sapu bedak jer kat badan dia....last2 papa haikal pi wat susu bagi dia hisap, barulah leh pakaikan pampers dan baju.......

15 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

iza....sama peel ler haikal ngan batrice...lepas mandi nak dress up dia mmg seksa..siap main kejar2 keliling hall baru dpt ..... tu pun sibuk ckp "nanak" "nanak"....ampers..ampers...adoi ler....

muhaiyom said...

hehehe..mmg kak iza..budak2 sebaya haikal ni mmg payah nak pakai pampers, baju, seluar...semuanya kena umpan..dorang kan tgh aktif..kadang2 geram tengok sbb sakit2 pinggang ni bongkok2 & kejar dorang..tunggu dorang da tahu pakai baju sendiri baru ok kot...hahahah

Cik Puan Mimi said...

budak2 memang macam tu.. time nak pakaikan pampers la lari situ lari sini, kalau akak, akak pakai pampers pant jer.. kalau berdiri ker nak lari pun sempat lagi sarungkan emily.. heheh

farah amoi said...

hehhehe
dia ralit sunggah nak tgk TV

okeh iza..kalau henpon x jln
kali ni umpan ler ngan laptop plak
harus dia mai dekat

hehehhe

Jasfyra said...

dulu dina dan arissa pun camni.payah sgt nk pakai kan pampers n baju.skg ni mummy dia makin garang..terus senang nk pakai..hehe

Sue@MamaMaryam said...

sabo je la kan.. sama mcm maryam..payah benar..kdg2 x mo baring..nak bdiri sajok.. adussss..aku ada tektik br.. aku kt ayah dia nak gigit muntot..( ayah dia blakon la nak geget ) mencicit lari.. takut ..hehehe bagus2.. senang sket..klu x huduh la bogel merata...

Mama Mya said...

kakaka dapat bayangkan haikal lari dalam keadaan mogel2 hehehe x malu.. cik mya pun sama lari sambil tutup tutt dia kakaka

farah amoi said...

re :
iza...kak farah balik KB..tul-tul bandar kami
dekat je ngan nak g pasar siti khatijah

iza balik umah sapa...and kat mana?

Mimi~Najeeb said...

haikal suka larik ye dr mama dia ..xmo pakai pampers..hihi..makin besar ni makin byk akal budak2 nih..
p/s- sama la jugak dgn anakku itu..larik aje bila nk pakaikan diapers

azie(mama auni& erin) said...

samalah ngan nonie...tapi azie umpan nak beli itu ini baru ddk diam

jeff said...

>> dah pandai nak lari tanpa pampers rupanya...:D
>> kanak kanak tgh aktif tu...

Hirda Ibrahim said...

hardy pun camni,
for hardy senang je, ckp je "haaa sapa x pakai pampers, nanti dog depan umah mai gigit BIRD hardy. dogggg...mai sini amik hardy mai"

kelam kabut berlari pakai pampers...LOL..

Sham Ummi Echa said...

sama gak cam echa..ssh tul nk pkai diapers dia.. dok lari sana sini.. pastu bila da baringkan di..dia wat keraskan kaki dia..xnk bukak.. pening pala..

mrs khairul said...

iza try guna pull-up pant..senang sket nak pakaikan dia..niza skg dh x guna pant coz kanda dh behave skg nih..

sbbnya aku bg dia main lotion & bedak bio dia sapu sendri..tu yg kanda ske tiapkali aku tuka diaper..pandai tu sapu sendri lotion kt montot dia & bird...hahahahahah

Mama Mya said...

re = iza lokasinye kat flat desa mentari, klang lama.. tapi susah sikit nak makan x de tempat lepak
tapi leh gak kot makan kat kedai mamak tepi tue.. tekak saya okey laa tekak org lain x tau laa hehehe