Tuesday, November 11, 2008

Haikal In Car.....

Haikal nie kalo dapat naik keta cukup suka. Aku perasan sgt peel Haikal nie...., dia kalo dah naik keta mesti nak berdiri....tak nak duduk. Pastu tengok kiri kanan.....paling haikal suka tgk lori & bas. Kalo ada lori atau bas...mesti dia sebut "tahh...tahh....". Nak sebut lori atau bas tak reti.....hehehehe....

Aku bukan apa...takut nanti dia tersungkur ke apa ke.......yealah, mana kita nak tahu...kan dibuatnya brek mengejut ke.....tak ker nnt leh tersungkur ke depan tu.....betul tak kwn2?

So, terpaksa lah aku memantau Haikal setiap masa dalam keta......kan skang ni dah wajib penumpang tempat duduk belakang kena pakai tali pinggang keledar. Aduiiissss...lagi la susah beb aku nak handle haikal nie....dah lah tersekat dek tali pinggang keledar tu lak. Macam susah arrrrr....korang setuju tak dgn aku nie?......:-) Bukan apa, kalo sape2 yg ada anak kecik mesti tak selesa kan pakai tali pinggang keledar tu......


Budak yang suka berdiri kalo naik keta


Sambil makan roti tu


Tengok apa tu?


p/s: Tapi, bukan bermakna aku tak setuju dgn pemakaian tali pinggang kaleder tempat duduk belakang tu. Aku setuju......yealah, untuk keselamatan kita jugak kan. Cuma......cam susah jekkk tuk mereka2 yg ada anak2 kecik. Itu ajer...... :-)

8 comments:

Sue@MamaMaryam said...

yups aku sgt setuju..maryam pun jenis melasak klu dlm keta.. sampai sakit badan + urat tau melayan kerenah dia..

Cik Puan Mimi said...

wah haikal suka berdiri yer.. ialah dia dah besar, mungkin dia nak tengok pemandangan kiri dan kanan tu kot..

tapi memang betul, pemakaian tali pinggang kat belakang tu penting.. kalau tak, kenapa jpj dah kuatkuasakan yer tak??

iza, akak nak tanya. akak tengok gmbar haikal kat sidebar tu, ada haikal pakai baju biru thomas belang2 bersama overall, iza beli kat mana yer..

~~ciklinn~~ said...

haikal ni mcm abg aisy..naik kete kat belakang tu sebijiklah mcm haikal tu...yg heran diorg ni akk mmg pandai kontroll..heheheh tapi linnmmg selalu jerit2 suh duduk..sbb takut ada emergency...

kak iza linn pon setuju gak dgn statment akak bab tali pinggang tu...

ermm lagi satu ni komen2 dari sedara mara linn lah kan.... kalo ada nak 3 yg besar2 duk belakang tu camno? aduhai..... tak semua org mampu nak beli MPV kan.. tu kalo 3.. kalo 4... hishhh kesian kat diorgkan..

Mama Mya said...

wah mama haikal dah ada blog.. lepas nie leh ler berbalas komen lagi

re = thanks singgah blog cik mya

Sham Ummi Echa said...

mmg la pakai tali pinggang tu utk keselamatan..tp mmg pon kalo ada ank kecik ni ssh nk pakai safety belt tu sbb cam payah jer nk gerak2 kan... daku mmg jarang pakai belt nih..duk dpn ker duk bakang ker slalunya mmg daku x pakai.. rimas la...

Cik Puan Mimi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
eija28 said...

erm...haikal sama mcm iman...klu naik keta suke berdiri kat belakang...klu x dia suke dok kat tgh2 gear tu...sabor jelah...teruja tgk kek yg iza buat kat entry sblm tu...sedap jerk nampak...

mrs khairul said...

iza mmg betoi arr..niza pun xpnh pakai belt..ssh nak handle anak2..lagi2 time nk susukan balqis..kanda pun cm haiqal ske sgt berdiri..tp sejak ada adik ni dia berdiri kt seat depan plak..so niza akan pegang dr belakang sbb takut emergey break nnt dia terlantun plaks..