Wednesday, November 19, 2008

Kesian Rasanya.....

Tengok dulu gambar nya yea....nanti aku explain kemudian ek....

Masih lena tido lagi....

Ciannya anak mama...

Gini citernya.....

Sebelum aku pindah umah.....aku hantar Haikal kat umah pengasuh dia jalan kaki jer sbb dekat sgt2 dgn umah kan....kdg2 jer dgn keta, kalo hari ujan laa....

Skang nie bila dah pindah umah, jauh la jadinya aku nak hantar Haikal kat umah pengasuh dia....adalah dalam 20 minit. Aku still lagi hantar Haikal kat umah pengasuh dia yg lama nie....tak survey lagi taska tuk haikal kat tempat baru nie. Lagipun Haikal dah biasa dgn pengasuh dia...Lagipun aku tak tahu la camner nnt Haikal kalo hantar kat taska.

So, terpaksalah aku angkut sekali Haikal masa kuar nak pi keje. Tegoklah tu Haikal masih tido lagi....cian lak aku tgk....tgh lena tido pun kena angkat masuk keta gak......tapi, nak wat camner...terpaksalah....

Aku ingat aku kena cari gak la taska dekat2 umah skang....tahun depan leh la start hantar Haikal kat taska kan....ermmmm, kena survey taska la lps nie....tapi kan, aku tak tau la camner Haikal nnt kalo dok taska dgn budak2 yg ramai tu....mcm2 aku pikir....huhuhuhu...

11 comments:

Hirda Ibrahim said...

iza,
hirda masa 1st time dulu pun camni gak. coz dh biasa hantar kat umah bbsitter kan?

tapi 1st day, hirda hantar hari sabtu. sabtu nursery tu 1/2day + budak2 x ramai sgt.
hirda dok kat umah clearkan apa yg patut. by 1pm pi amik & tanya cikgu tu camna hardy's 1st day kat sana.

then, baru hantar normal days.
kat area umah hirda ada 2-3 gak. tapi rasanya nursery hardy dh penuh.

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam perkenalan...

Seronok baca blog iza

hope tak kisah kite link yr blog to mine yek

KP

Mama Mya said...

ngantuk lagi yer haikal.. lena dia tido yer..

Sue@MamaMaryam said...

ala siannyer haikal..lena dia dlm carseat ek..

iza..dl aku pun cam ko.. tp dah tpaksa..nasib ok la taska maryam..home based taska..x ramai dlm satu2 masa leh ada 10 kanak2 jek.. tu pun ada gak la jatuh sana-sini..nama pun budak2..

i'm ソソ said...

bila kat nursery mereka tau berdikari...jangan risau mama...

azie(mama auni& erin) said...

alahai kesiannyer....aku pun xhantar nonie g nursery sbb 1 dia ngamuk 2 sbbb aku nak pindah...hihi..tapi tue la aku xtau esok mcmana klu aku keje sana.

rep:azie pindah kat area umah su tue
subang suria

Jue ~ mama DnD said...

iza, it's normal 1st week dia nangis setiap pg masa hantar tu & masa ambik balik... sedey lah tu kena tinggal...
tp kanak² yg hantar taska ni dia lbh berdikari..memula tu mmg la rasa sedih..yelah kena belajar buatr semua benda sendiri...tp ok what..
g satu bebudak yg duk taska ni lbh petah bercakap...(ni doctor yg ckop kat akak ...masa akak p buat test telinga dalila)
cuma iza kena bersiap sedia...huhu.. hantar taska ni risiko kerap demam/selsema& batuk tu dah mcm 1 package...huhu..

~~ciklinn~~ said...

erm..camtulah kan kalu kita kerja... aliff dulu camtulah pagi2 dah kena hangkut sana sini... skrg linn dah duk umah... tak reti2 lak dier nak bgn.. hehehheeh

alahai nyenyak jer dier.....tido sampai umah pengasuh ker?

Cik Puan Mimi said...

lena sungguh la haikal. kesiankan tengok budak pagi2 kena gi umah pengasuh. tak sampai hati nak kejutkan..

Jasfyra said...

kesian lak tgk haikal tido tuh...
xper ar kak, insyaAllah lama2 nanti haikal akan biasa...

Sham Ummi Echa said...

ala ciannya haikal..kena bgn pg2..
echa pon wpon mak aku yg jaga.. pon kdg2 aku sian gak.. slalu dia saja xnk bgn pg sbb xnk g umah wan dia..