Thursday, November 06, 2008

Sapa Nak Join????


Ini satu lagi peel Haikal....suka sangat dok dalam mesin basuh. Kalo aku masuk dapur nak masak ke...apa ke....mulalah dia nak ikut sama. Pastu suh masukkan dia dalam mesin basuh tu.....adusss! Pelik aku....apa lah yg anak aku ni suka sangat dok dlm mesin basuh tu. Tapi, bagus gak masukkan Haikal dlm mesin basuh nie sbbnya leh la aku masak dgn tenang hehehe...kalo tak, abis barang2 kat dapur tu cam periuk, bekas, botol dan mcm2 lagi lah dia buat main. Abih bersepah.....penat oooo nak kena kemas balik.



Iskh! Iskh! Anak sapa la nie buh dlm mesin basuh.....


Apalah yg anak aku nie sonok sgt dok dlm nie....

12 comments:

Sue@MamaMaryam said...

har har har..apa ke pelik beno menan haikal nih.. syok tgk byk benda dia leh usik kot....hihihi

azie(mama auni& erin) said...

aha biar betul...iza auni plak bila aku basuh baju dia bleh ambik kerusi kecik tgk apa yg aku basuh klu jatuh sekali dia kena basuh risau aku...

shimazahar said...

yaAllah.. nie apa kerja nie haikal... ker haikal nak tolong mama basuh baju ? Iza.. saya ingat lagi nie sama kes dengan anak sedara saya... suka sangat masuk dalam mesin basuh...

Sham Ummi Echa said...

heheh..sama cam echa suka main mesin basuh..bila daku nk basuh baju jer..dia pon sebuk mengendeng.. tp aku wat dek jer la.. xde la plak aku masukkan dia dlam mesin tu.. echa tu da la ambam.. watnyer dia mlompat2 dlm mesin tu..punah mesin basuh aku..

dilaOHdila said...

alahai sayang oi:-)
awat dok main dalam mesin mama
sonok jugak erk. dapat main cakcak(hehehe)

Big Mamma Bukhari said...

salam iza.. kita jumpa kat sini pulak ye? apa khabar? kg melor kelate tu kg suami ke kg iza? mertua kak t dok kat bkt abal.. ari tu shima g kenduri kawin my sil lah... kalau tahu u dok melor je.. sure kak t ajak. .. kak t pun ada ayah sedara dok di melor.. jalan masuk kat area balai polis tu.. lupa lak apa nama perumahan dia..... dkt area sekolah tue... x sure lak sek. men atau sek. ren...

Jasfyra said...

bagus gak dia dok dlm tu kak..aman sket...kekekeke.tp jaga2 tau kak.takut dia jatuh je..budak baya2 tu kan tgh melasak

farah amoi said...

salam iza...
sori...dah balik ke penang baru terbaca comment iza tu
ari tu kami pergi...dok kat USJ14
iza kat USJ brape...?


dok dlm machine tu...ati²..
iza make sure switch off the power tau..
sbb ari tu farah ade letak kan daNi dlm washing machine
skali tgk switch x off...
trus buat kluar dia cecepat...sbb auto kan...
tertekan skit dah leh berputar...
gerun oiii..............

NAEMAH said...

ada2 je idea br diorg bdak2 nie kan...dh boring kot main kat luar tu yg nk try main lam mesin basuh tu...tapi tak pe as long dia tak kacau mak dia masak btul tak???...

i'm ソソ said...

good idea laaa...
saya nak tiru laa iza...
lepas ni kalau saya masak, saya nak bubuh asha dalam washing machine...

Ayong said...

hakal..haikal...sampai tu pun leh wat menan ha...hehehehehehehee

Jue ~ mama DnD said...

masyaAllah camana haikal leh duk dlm washing machine nie...budak² mcm tulahkan semua benda nak explore..hehehe..cute gak ek duk dlm tu..jgn x mo kuar sudah...