Wednesday, November 26, 2008

Rehat Di Hujung Minggu

Ini citer hujung minggu lepas hari sabtu diwaktu pagi. En. somi keje......so, tinggallah aku berdua dok umah dgn Haikal merehat dan merilekskan diri masing2 :-). Sambil2 tu aku melayan Haikal tengok tv-Astroceria. Kalo tak buka channel Astroceria memang tak sah.



Haikal tengah dok ralit tengok tv....citer ADI & AYAH

Ralit sangat.....sampai kuih kat tangan pun tak termakan hehehe

Sampai berkerut-kerut dahi tu haaa

Khusyuknya dia......


Hari Sabtu tu memang kita orang duk umah jer sampai petang, tak gi mana2 pun coz en. somi keje la. Malamnya baru la kita orang kuar....pi umah ila. Ada besday bash Afiq :-)

18 comments:

Hirda Ibrahim said...

iza,
ni family area tingkat atas ek?
baru ingat umah korang laminated flooring... cuns!! umah aku parkey (betui ke aku eja?) ajek.

hardy tgk astro ceria citer thomas. jim jam & sunny je. yg lain dia boat bodooo je.. heheh

aiyo haikal khusyukkkk....

eija28 said...

adoi iza...cantekknyer lantai umah ko...bila aku nak dpt umah camni nie...berangan jerk nie....tv ko pun canggih....

Big Mamma Bukhari said...

baiknya dia nonton tv sorang2 tak kacau mama dia ha... aunt sayang dia.. muah..

Sue@MamaMaryam said...

kusyuk sggh haikal tgk tv..buat x heran je mama amik pic..hihihi

~~ciklinn~~ said...

amboi2 khusyuknyer dier.. mam amik gambar pun dia buat dekk jerk,,... mmg khusyuk sungguh ni kak oi..

Zanna_MamaBatrice said...

ye ler...cantik living hall iza...
zana dok ralit tengok kusi tangan tu...comelkan..cam nak beli tp tak tahu nak letak mana dah...he he he...lantai tu pun cantik....

haikal pun suke tengok astro ceria erk...bebudakkan...wajib astro ceria...khusyuk betul dia...

kalu batrice..bgn pagi2 tu..dah ngadap astro ceria sambil minum susu....kekadang kalu mlm kita dok sedap tengok drama swasta ker apa..tetiba jer dia ckp..ma, om bak om bak...tu namanyer dia suruh kita tukar astro ceria ler tu...tom tom bak .........

Jasfyra said...

cantik umah akak...kak mmg bosan kan kalo hubby xde..xde semangat nk wat apa2 kan..

Puan Iza said...

re:

Hirda:
- A'ah, tu family area kat tingkat atas....ooo umah hirda parkey ek....
Haikal pun suka tgk thomas & jim jam. yg citer fifi the flowertot tu pun dia tgk...confius aku jap...tu kan cam citer tuk budak girl jer...hehehe


eija28:
- :-) thanks eija...alah, nnt ko pun boleh dpt umah camnie...


Big Mamma Bukhari :
- Alah kak T, time baik ok la...kalo tak ngacau gak mama dia ni ha...

Sue@mamamaryam :
- dapat tgk citer yg dia minat...aku amik gambar pun dia tak kisah....wat derkkk je..

ciklinn :
- hehehe..khusyuk sgt2 tu...

Zanna_mamabatrice :
- kalo suka kusi tangan tu beli la satu :-). nanti batrice leh duk situ....
A'ah kan....budak2 wajib suka astroceria...sama arrr haikal pun kdg2 pagi2 bangun hisap susu terus ngadap astroceria...haikal kalo sebut tom tom bak....dia sebut bak..bak..hehehehe

jasfyra :
- tu la..kalo hubby tak der..tak tau nak wat apa...bekpes pun ala kadar jer..

Mimi~Najeeb said...

suka la flooring rumah Iza..sukaaa..
Haikal kusyuk benor tgk Ceria..sampai x makan kuih..hihi

~aza...as / ummie afiq~ said...

haikal suker tgk citer adi & ayah eekk??? afiq kurang minat sikit citer tuuu.... :(

rasanya aza 1st time komen kat blog iza ni...selalu jugak masuk...but tak sempat nak tinggalkan komen ;)

muhaiyom said...

x ingat dunia si haikal ni tgk adi & ayah tu..kelakar je muka dia..siap x makan2 lagi kuih kt tgn tu...ntah bila dia nak ngap masuk mulut ntah...hehehe

Sham Ummi Echa said...

cntiknya family area umah iza ni.. iza tggal dkt ngan umah hirda ek..
bila la aku nk beli umah mcm nih..

Azie said...

tegak jer kepala si haikal nie bila tgk tv yer...

farah amoi said...

tu dia ehhh
bukan takat x termakan kuih kat tangan

mama tangkap gambar dia pon... dia x perasan ke?

hehhee...

UnGu VioLeT said...

akak, dtg ambik award kat blog mar tau!!

Puan Iza said...

Mimi-Najeeb:
- mekasih...flooring camtu...malam2 rasa sejuk jer...

~aza...as / ummie afiq~ :
- tq sudi aza sudi komen kat blog iza :-)len kasi leh kasi komen lagi hehehe

Muhaiyom :
- tu la ayom...kuih kat tangan tu...last2 mama dia yg tolong ngap hehehe

sham ummi echa :
- a'ah iza dok dekat2 umah hirda...

azie :
- hehehe tegak ek...

Farah amoi:
- dah khusyuk sgt kak farah....iza amik pic pun dia wat tak kisah jer...

Ungu Voilet:
- Thanks bagi akak award...nnt akak amik yer...:-)

Cik Puan Mimi said...

khusyuk kemain haikal tengok Adi & Ayah.. kuih pun sampai tak termakan.. dia makan kuih apa tu iza.. tak pedas ker...

farhan dan emily pun suka tengok astro ceria - tom tombak, GBS, handy mandy, thomas dan Tom & Jerry sajerk.. heheh

re:- beg thomas farhan akak beli dibandung bulan 7 haritu.. kebetulan hari selasa baru ni akak gi JJ Alpha Angle kat Wangsa Maju terjumpa beg yang sama.. tapi ada 1 sahaja yang tinggal.. beg ni memang limited.. ada besar ada kecik..

yong said...

huk alohhh kusyukknyeee haikal tu..hehehehe

dah serupa benor dgn kakak chem ni ha..celik mata mintak bukak kartun! adoi!!