Monday, November 24, 2008

Hari Pertama Untuk Haikal

Hari nie hari pertama aku hantar Haikal ke TASKA QASEH UMMIKU SAYANG. Taska nie baru bukak dan beroperasi bulan nie...so, budak tak ramai lagi ada dalam 3 orang camtu...campur Haikal jadi la 4 orang. Ok la kan tuk Haikal menyesuaikan diri dulu time budak2 tak ramai nie.


Harap2 Haikal leh sesuaikan diri dengan tempat baru nie. Actually, Taska nie dekat jer dgn umah aku....kat barisan belakang umah aku :-). Pagi tadi (kul 7pg) bila aku dgn en. somi kuar nak pi hantar Haikal.......Haikal masih tido lagi. Bila sampai jer kat taska tu dia bangun. Pastu elok jer dia senyum2 sambil baring kat taska tu. Bila aku nak kuar.....Haikal tak wat heran jer dgn mama dan papa dia nie....nak salam pun dia tak nak....iskh! iskh! iskh!


Ini dia budak yang kena duk kat taska

** Mama harap Haikal suka tempat baru nie.....jangan nakal2 yea....


Sebenarnya aku dan en. somi terpaksa gak wat keputusan tuk hantar Haikal kat taska yg dekat dgn umah disebabkan oleh beberapa sebab :

1) Kesian kat Haikal pagi2 dlm kul 6.40pg dah kena angkut naik keta kalo hantar kat umah pengasuh yg lama.

2) Susah nak handle Haikal bila aku tgh drive waktu nak balik coz haikal tak nak dok dalam car seat dia....setakat 10 minit pertama ok la....pastu mulalah dia wat hal....aduiii!

3) Rasa cam rugi jer minyak keta sbbnya kena kuar masuk hantar Haikal ke umah pengasuh, pastu kuar balik ke jalan besar.....

4) Tak menyusahkan en. somi bila aku ada program atau outstation. Kalo tak en. somi kena patah balik lps hantar Haikal nak pi keje.


~ Tadi tengahari dalam kul 12.15 aku call cikgu kat taska Haikal tanya keadaan Haikal. Cikgu dia kata haikal ok jer....tengah dok hisap susu....dah makan nasi dah.....Haikal tak nangis pun. Fuhh! lega hati mama dia ni haa....:-)


11 comments:

wanie said...

ok ye haikal kat taska baru...tak nangis pun...kalau irfan mesti dah meraung2

Hirda Ibrahim said...

senang kan iza? dekat je.
hirda pun mengenangkan dekat. row depan umah je. kalu jauh2 x larat gak nk berhantar- berambil.

haikal dh big boy la. dia dh pandai cari kawan tu...

iza, kalu budak2 sikit bagus aa.. derang still leh bg perhatian kat anak2 kita. kalu dh ramai mcm taska hardy... jgn harapppp..
tu yg calar-balar muka anak aku tu...
isk isk..

lieya_latif said...

okey kot iza.....yg penting budak serasi dan kite boleh save bajet lagi...mmg le minyak kete dah turun n akan turun, tapi utk long term rasenye better haikal dok kat taska baru tu.....

die rindu tak kat kawan2 lame die....he he he he....bestnye kat taska tu cume ade 4 org budak je...kalo selamenye cenggitu best kan kehkeh keh keh ....takpelaaa...kalo budak dah makin bertambah pun okey jugak....at least ramai dah kawan haikal....haikal pun dah pandai bergaul n bersosial nanti...

lieya pun tgh berkire2 ni nak tukar taska....sok2 bile umah dah siap...rasenye takleh lagi lieya nak anta mia n mija kat taska seri kembangan tu.....kene cari kat putrajaya or kat area rumah.....tapi tu leee..takmo pikir lagi skrang....takut!!! he he he he

dilaOHdila said...

Salam mama Haiqal
Moga Haiqal happy tempat baru. Ibaratnya baru pindah rumah. Serasi atau tidak tunggu hari seteresnya. Harap2 nursery dapat jaga dgn baik erk mama....
Miss u Haiqal....

Sham Ummi Echa said...

insyaallah haikal ok tu.. yer la.. kt situ ramai kwn..msti dia x heran kt mama n papa dia..

~~ciklinn~~ said...

wah haikal dah duduk tempat baru yer.... bagusnya dia kak..langsung tak nangis.. masa akak hantar pagi2 tu dia nangis tak?

oklah tu kak...nanti haikal jadi senior,,, heheheh

madam CT said...

its better for haiqal..leh main2 ngn kawan yg lain..

farah amoi said...

iza...
lega baca citer iza ni...

walaupun bukan anak kak farah
tp..sbb kita punye situasi yg sama...
sikit sbyk...tersentuh jugak ler..

memang kalau bab minyak...masa minyak naik aritu..lagi la terasa kan..
kami ni yg sehari kena spend 20km pegi dan balik ambik antar HD...pon terasa..

tp nak buat camne kan...
memang dah no chooice..


alhamdulillah haikal leh terima keadaan kat taska tuh
okeh ler tu...sapai x mau salam ngan mama...maybe sonot tgk ada kawan kot...

ada selera plak makan nasi..kira ati dia suka ler dok situ tu..

dah ler dekat ngan umah iza..
kira kalau papa haikal outstation pon..
xde masalah la kan..

muhaiyom said...

nasib baik haikal x kisah yer hantar mana2 pun..senang la sikit..lagipun better cari dekat ngan umah je..sbb mmg rugi minyak oo nak pusing2..lagipun kesian kat haikal kena kejut pagi2..
Ayom nasib baik hantar afiq kat umah mum in law..5 minit je da sampai..tu pun afiq gelisah2 jugak dalam carseat..sama la mcm haikal tu..hehehe

Cik Puan Mimi said...

memang senang hantar taska ni.. lagi pulak taska tu baru dan tak ramai orang.. so anak2 kita dapat la perhatian lebih sikit..

sikit hari lagi, haikal mesti biasa dengan keadaan kat taska.. ramai kawan, boleh makan sama2

atty's said...

haikal budak baik..msti bolehnya..